Gülay ÖZEK/VAN, ()- VAN Büyükşehir Belediyesi, bu yıl gerçekleştirilen 7'nci temizlik kampanyasını İpekyolu İlçe Belediyesi ile birlikte Hatuniye Mahallesi'nde gerçekleştirdi. İpekyolu Belediye Başkan Vekili Veysel Keser, temizlik kampanyasının finalini büyük katılımla 5 Haziran Çevre Günü'nde yapacaklarını söyledi.
Van Büyükşehir Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İpekyolu Belediyesi ortaklığı ile Hatuniye Mahallesi’nde temizlik kampanyası yapıldı. Gerçekleştirilen 7'nci temizlik kampanyasına İpekyolu Belediye Başkanı Aygül Bidav, Belediye Başkan Vekili Veysel Keser, BDP İpekyolu İlçe Örgütü’nün yanı sıra Tuşba İlköğretim Okulu öğrencileri ve temizlik ekipleri katıldı. Temizlik kampanyasına Erçek'te başlattıklarını belirten İpekyolu Belediye Başkan Vekili Veysel Keser, "Van Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız yedinci temizlik kampanyasıdır. Mahallelerde yapmış olduğumuz temizlik kampanyalarının finalini 5 Haziran Çevre Günü'nde büyük bir katılımla gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Dünyayı çevremizi, evimizi, mahallemizi, şehrimizi daha yaşanılabilir daha temiz ve sağlıklı bir ortama çevirme bilincini geliştirmek açısından bu kampanyaları yapıyoruz" dedi.
Hatunuiye Mahallesi’nde yapılan temizlik kampanyasına katılan Tuşba İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencisi Mukaddes Gezer, çevre kirliliğinin insan hayatındaki önemine değinerek, "Çevre kirliliğinin ne kadar zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Büyük bir gelecek için büyük bir Van için ve Van Gölü için çevremizi temiz tutmamız gerekir. Bu yüzden kirleten bizsek temizleyen de biz olalım" dedi. Hatuniye Mahallesi’nde gerçekleştirilen temizlik kampanyasında tonlarca çöp toplandı.

GÖ(FE/SS) (FOTOĞRAFLI)