VAN Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Başkan vekili olması beklenen meclis üyesi Hatice Çoban ile yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Van İl Seçim Kurulu'na giderek mazbatasını aldı. Başkan Kaya, en büyük üzüntülerinin Van'da 2 belediyeyi kaybetmek olduğunu söyledi.
AK Parti'li rakibini 30 Mart’ta geride bırakarak yeniden Belediye Başkanı seçilen Kaya, mazbatasını aldı. Van’da istedikleri başarı oranına ulaşamadıklarını belirten Kaya, en büyük üzüntülerinin hedefledikleri 14 belediyeden 2'sini alamamak olduğunu söyledi. Seçim sürecinde halka inanmadıkları proje ve vaadlerde bulunmadıklarını anlatan Kaya şöyle konuştu:
"Sözünü tutamayacağımız hiçbir şeyi söylemedik. Nevruz'da seçim beyannamemizi halkımızla paylaştık. Bu beyanlarımız bizim için esastır. Bütün kentimizin, kentin sahiplerinin herkesin beyannameyi takip etme ve buna göre yönetimi değerlendirme, takip etme hakkı var. Şüphesiz her şey aynı anda kağıt üzerine dökemezsiniz. 5 yıllık süre içinde kentimizin eksiklikleri çıkacak. Ortak aklın birçok önerisi olacak. Bunları hep birlikte dikkate alıp hayata geçirmek için çaba göstereceğiz."
Kaya, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın trafolara giren kediler konusundaki açıklamasına, mizahi yaklaşımla değinirken, "Umarım hiçbir seçimde kediler trafoya girmez. Kedilerden ricamız budur. Yetkililerden bu konuda ricada bulunamayacağız. Zaten sorunları giderme konusunda pek istekli değiller. Ama kedilerden bir dahaki seçimlerde trafoya girmemeleri ricasında bulunacağız" dedi.

MÇ(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)