Nedim KOVAN/ORDU, () - ORDU Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), köy çocuklarını seyyar oyun parkıyla sevindirmeye başladı. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "2 adet aldığımız seyyar oyun parkını köy çocuklarının ayağına götürmeye başladık" dedi.
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun talimatıyla Valilik SYDV tarafından bir firmadan köy çocukları için 2 seyyar oyun parkı satın alındı. Ramazan ayı boyunca kent merkezindeki çeşitli mahallelerde kurulan oyun parkı artık köylerde de hizmet vermeye başladı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, çocukların parklarda doyasıya eğlendiğini, bundan ailelerin ve kendilerinin de büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan boyunca kurduğu eğlence stantları vardı. Orada çocukların parklara çok fazla rağbet ettiğini gördük. Çocukların çeşitli masal dünyalarında gördükleri masal kahramanları şeklindeki kaydıraklar, çeşitli salıncaklar ve plastik metaryellerden yapılmış birçok eğlence parkurları görmüştük. Bunlardan 'neden biz almayalım' diye düşündük o şekilde aldık" dedi.
Mahallelerde çocukların oyun oynayabileceği yeterli park olmadığını, çocukların direkt evlerden caddelere çıkması nedeniyle ailelerin de sürekli endişe içinde olduğuna dikkat çeken Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Her mahallede okullarımız ve avlusu var. Buralarda değerlendiririz diye arkadaşlarımıza talimat verdik, yapımcı firma ile iletişime geçerek çokta hesaplı iki tane çocuk parkı aldık. Ramazanda Ordu içerisinde çeşitli ücra mahallelerde bu oyun parkını kurduk. Çocuklar burada adeta sıra bekliyorlar anneleri de yanlarında. Çok neşeliydiler. Asıl köylerde ihtiyaç var. Ordu'nun köylerinde gezdiriyoruz. Plastik meteryal havayla çalıştığı için çalıştırması, kurması kolay. Çocukların mutlu, neşeli olması aileleri de mutlu ediyor" diye konuştu.
İLÇELERİN KAYMAKAMLIKLARI DA OYUN PARKI ALACAK
Köylerdeki çocukların hiç park göremediğini ve bu tür eğlence yerlerine gidemediğini, oyun parkının her köyde 1 hafta süreyle kalacağını da vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, İlçe Kaymakamları'na da SYDV tarafından oyun parkı alınması için talimat verdiğini belirtti. Şuana kadar 2 köye gönderilen oyun parkının ücretsiz kullanıldığını da vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, "Bizim oyun parklarımız tamamen ücretsiz. Köylerimizde bunlar birer hafta arayla dönüşümlü kalacaklar. Kaymakamlarımızada talimat verdim, benzerlerini ilçelerinde hizmet yapacaklar. Önümüzdeki günlerde Kaymakamlarımızın bunu alıp almadıklarını bir kez daha denetleyeceğim. Kaymakamlarımızda ilçe ve köylerde bu hizmeti yapsınlar" dedi.

FOTOĞRAFLI