Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA Valiliği, elektronik vize uygulamasının havalimanlarında bazı sorunlara yol açtığı yönündeki haberlerle ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.
Muğla Valiliği, Türkiye'ye girişleri vizeye tabi olan ülke vatandaşları için kullanılan elektronik vize uygulamasının bugüne kadar önemli bir aksaklığa neden olmadığını belirterek yazılı bir açıklama yayınladı. Valilik açıklamasında, "Ulusal basın yayın kuruluşlarının internet sitelerinde 19 Ağustos 2014 tarihinde yayınlanan haberde, elektronik vize uygulamasının Atatürk, Sabiha Gökçen ve Esenboğa Havalimanları'nda sorunsuz bir şekilde yürütüldüğü, ancak turizm sezonunda yoğun uçuşların yapıldığı Milas, Bodrum ve Dalaman Havalimanları'nda elektronik vize uygulamasına geçilememesi nedeniyle elektronik vize ile gelen yabancıların ülkemize giriş yapamadıkları ve geri gönderildikleri ifade edilmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 16.04.2013 tarih ve 38 genelge numaralı emirleriyle ülkemizde başlatılan elektronik vize uygulaması 17.04.2013 tarihinden itibaren Dalaman Havalimanı'nda mevzuatlar çerçevesinde yürütülmektedir. Ülkemize giriş yapmak üzere Dalaman Havalimanı'na gelen ve ülkemize girişleri vizeye tabi olan ülke vatandaşlarının yüzde 70'i elektronik vize ile ülkemize giriş yapmaktadır. Elektronik vize ilgili olarak Dalaman Havalimanı'nda bugüne kadar herhangi bir aksaklık yaşanmadığı gibi bu uygulama ile pasaport işlemlerinin seri bir şekilde yapılması yabancıların memnuniyetini artırmaktadır" denildi.
8 TURİST VİZE'YE TAKILDI
Valilik açıklamasında ayrıca "Ancak vize mevzuatı hükümlerine göre elektronik vize ile ülkemize girişleri belli şartlara tabi tutulan (OECD ve Schengen ülkelerine ait vize ve oturum sahibi olma şartları gibi) ülkelere ait pasaport taşıyan yabancılardan bugüne kadar; 06 Haziran 2014 tarihinde 6 Irak pasaportu hamili, 12 Mayıs 2014 tarihinde 1 İngiltere Haymatlos belge hamili ve 18 Ağustos 2014 tarihinde de 1 Filipinler pasaportu hamili olmak üzere toplam 8 yabancı elektronik vize ile gelmelerine rağmen ülkemize elektronik vize ile giriş şartlarını taşımadıkları gerekçesiyle kabul edilmeyerek INAD işlemine tabi tutulmuştur" denildi.

FOTOĞRAFLI