ADANA Büyükşehir Belediyesi'nin kentin asfalt yollarını yenilemesi ile ilgili bilboard duyurularından sonra, Valilik de Özel İdare tarafından ilçe ve köy yollarındaki asfalt çalışmalarını benzer ilanlarla duyurmaya başladı.
Adana Valiliği İl Özel İdaresi aracılığıyla, 2013 yılında 825 kilometre köy yolununun asfaltladığını duyurduğu panolardaki ilanlarda asfaltlamanın, düşük maliyetle ve yüksek kalitede yapıldığı belirtildi. Üzerinde asfaltlamayı gösteren fotoğrafın da bulunduğu afişte, "Adana'da rekor asfalt, 825 km. 2013 yılında daha düşük maliyet ile daha yüksek kalitede köy yolu asfaltlandı. Hayırlı olsun" yazısı yer aldı. Valiliğin Adana'da ilk defa bu nitelikte bir hizmet duyurusu yaptığı kaydedildi.
ADANA'NIN YOLLARI BAŞTAN PROJESİ
Adana Büyükşehir Belediyesi de kent içinde yaptığı asfaltlama çalışmasını 'Adana'nın Yolları Baştan' projesiyle yürütüyor. Billboardlara asılan tanıtımlarla yürütülen asfalt çalışmasını duyuran belediye ayrıca, sık sık Basın Bürosu aracılığıyla yapılan çalışmalar hakkında fotoğraflı bülten yayınlayarak bilgilendirme yaptı. Bugüne kadar Adana kent merkezinde 200 kilometreye yakın bulvar ve caddenin çok kaliteli asfaltla kaplandığı, bu çalışma için de günlük 3 bin 200 ton kapasiteli asfalt fabrikası kurulduğu duyuruldu.
Valilik ile Belediyenin asfalt çalışmasıyla ilgili kentin birçok noktasında tanıtım amaçlı billboardları görenler bu durumu 'Valilik ile belediyenin asfalt rekabeti' olarak değerlendirdi.