ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde meydana gelen gösterilerde molotof kokteylerinin isabet etmesi sonucu yanan semt pazarındaki esnafın zararı, Valilik tarafından karşılandı. Valilik, esnafa toplam 939 bin 592 lira ödeme yaparken, Cizre Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Hafzullah Memduhoğlu, Vali Hasan İpek'e teşekür ziyaretinde bulundu.
Cizre'de 9 Ekim'de meydana gelen gösterilerde atılan molotof kokteylerinin isabet etmesi sonucu yanan semt pazarındaki işyerleri için esnafın zararları, Şırnak Valiliği tarafından karşılandı. Cizre Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hafzullah Memduhoğlu, makamında ziyaret ettiği Şırnak Valisi Hasan İpek'e teşekkür etti.
Vali Hasan İpek, Cizre'de meydena gelen ve semt pazarındaki birçok işyerinin yanmasına neden olan olaylara çok üzüldüğünü belirterek, şunları söyledi:
"Devlet olarak, afetlerden olsun, bu tür terör olaylarından olsun zaraların karşılanması için hızlı bir çalışma yapmak istiyoruz. Cizre'den insanları çağırdım, bir toplantı yaptık. 'Bir an önce müracaat edin ve bunu karşılayalım' dedim. Ardında sulh yoluyla anlaştılar ve oradaki zararlar karşılandı. Şırnak Valisi olarak söyleyeceğim şu vatandaşlarımızın sıkıntılı günlerde onların yanında olmamız gerekiyor. Bizde onu yapmaya çalıştık. İkincisi devlet olarak halkımızın mutluluğu benim için çok önemlidir. Şırnaklıların üzülmesini istemiyorum. Kesinlikle o bayram arifesindeki olaylarda insanların üzülmesini istemiyorum, insanların ağladıklarını biliyorum. 'Ne olacak bütün sermayemiz gitti' dediğiniz günleri biliyorum. Bugünlerde bunları telafi edebilmişken bize ne mutlu. 31 vatandaşımıza toplam 939 bin 592 lira ödeme yaptık. Helal olsun."
Cizre Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Hafzullah Memduhoğlu ise "Vali beye bu mağduriyetimizi kısa sürede giderdiği için teşekkür etmek amacıyla buradayız. 31 esnaf adına tekrardan teşekkür ediyoruz. Beklemediğimiz bir kısa sürede bu mağduriyetimiz giderildi. Prosedürler arka plana itilerek vicdani kanatlar çerçevesinde haklara ulaşıldı. Her hangi bir bürokratik engele takılmadan bu kısa südre takdire şayan ibr şekilde bittiği için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.