ANTALYA, () - ANTALYA'da seçim gecesi Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun, il emniyet müdür yardımcısıyla birlikte seçim hakimiyle masanın üzerinde oy sayımına nezaret ettiği iddiasıyla ilgili valilikten yapılan açıklamada, emniyet müdür yardımcısının, koordinasyon görevi yapmak üzere orada bulunduğu belirtildi.
Antalya Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, haberlerde sözü edilen il emniyet müdür yardımcısının, Antalya Valiliği 'olur'uyla görevlendirildiği kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:
"İl ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlıkları ile sağlanacak irtibattan, sandık alanları ve seçim kurulları arasındaki koordinasyondan, seçim ile ilgili genel olarak alınacak tüm tedbirlerden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısıdır. İl Emniyet Müdür Yardımcısının 30 Mart 2014 günü yapılan Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Genel Seçimleri'nde kullanılan oy pusulalarını elektronik kayıt sistemine veri girişi yapıldığı esnada Başkanlıkta bulunması koordinasyon görevi gereğidir."

HA(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)