BİTLİS Valisi Veysel Yurdakul, patates tarlasında incelemelerde bulundu. Traktör kullanarak patates hasadı da yapan Vali Yuraduk, tarım işçilerine lokum ve şeker ikramında bulundu.
Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde önemli bir gelir kaynağı olan patatesin hasadına başlandı. Vali Yurdakul da bir patates tarlasını giderek üreticilerin sorunlarını dinledi. Vali Yurdakul, Ahlat’ın bölgede patates üretiminin merkezi olduğunu söyledi. İlçede 120 bin ton patates üretiminin yapıldığını ve yaklaşık 5 bin kişiye bu alanda istihdam sağlandığını kaydeden Yurdakul, bunun da il ve ilçe ekonomisi için oldukça önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Bazı yıllarda ürün fazlalığı, bazı yıllarda ürün eksikliği olduğu için zaman zaman istediğimiz piyasa koşullarını yakalayamıyoruz. Ama Allah’a hamdolsun bu sene arzuladığımız piyasa koşullarını yakalamış durumdayız. İstediğimiz yıllar itibari ile yapılan tüm üretimin değerlendirilmesi, piyasadaki arz-talep ilişkisinden olumsuz etkilenmemelidir. Onun için patates üretiminde, satışında, dağıtımında endüstrileşmeyi sanayi dalı haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bunun içerisinde patates söküm makinesinden tutun da tasnifi, boylaması, ambalajlanması hatta bunların cips haline getirerek marketlerde derin dondurucularda cips mamulü olarak satılması için bir çalışma içerisindeyiz. Bunu gerek Bitlis İl Gıda ve Hayvancılık Müdürümüz ile gerekse Ziraat Odası Başkanımızla da konuştuk."
Bu yıl fiyatlardan mutlu olduklarını belirten Yurdakul, "Buradan sevinerek gördüm ki Kuzey Irak’a da ihracat yapılıyormuş. Sezonun bereketli geçmesini ve fiyatların böyle devam etmesini diliyorum. Özellikle burada çalışan Tatvan’dan, Batman’dan gelerek burada çalışan kardeşlerimize de kolaylık diliyorum. Burada tarım işçilerimiz için Çalışma Bakanlığımız ile birlikte yaptığımız proje de var. Özellikle geçici işçi olarak değişik mahrumiyetler içerisinde bulunan işçi kardeşlerimizin eğitimi, iş şartları, yaşama şartları ile ilgili ciddi kaynaklar ayırdık. İnşallah patates işçisi kardeşlerimizi bu projeler içerisine dahil edeceğiz" dedi.