ERZİNCAN'da, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen yürüyüşe katılan Vali Abdurrahman Akdemir ve Belediye Başkanı AK Parti'li Cemalettin Başsoy, engellilerden oluşan halk oyunları ekibiyle birlikte halay çekti.
Engelliliğe farkındalık oluşturmak için düzenlenen 'Engelleri Aşmak İçin Yürüyoruz' yürüyüşüne Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kurum müdürleri ve engelli vatandaşlar katıldı. Kortej, mehter takımıyla birlikte Ordu Caddesinden Belediye Kültür Evi'ne kadar yürüdü. Burada 75'inci Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin oluşturduğu halk oyunları ekibi gösterilerini sergiledi. Vali Abdurrahman Akdemir ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy da engelli gençlerin arasına girerek halay çekti.
Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, her sağlıklı bireyin engelli adayı olduğunu anımsatarak, "Kimisi doğuştan, kimisi de herhangi bir kaza sonrasında engelli olabilir. Önemli olan engellilere acımak ve onlara üzülmek değil, onları hayata kazandırmaktır." diye konuştu.
Vali Abdurrahman Akdemir de "Engellileri evlerine hapsetmek yerine onlara hayatın bir parçası olduklarını hatırlatalım. Onları topluma kazandırma noktasında gayretlerimizi birleştirelim" dedi.

RD(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)