ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde konuşan Kars Valisi Eyüp Tepe, "Bu toprakları korumak uğruna, yeri gelirse en değerli varlığı olan canımızı bir dakika dahi tereddüt etmeden verip, şehit olabiliriz" dedi.
Kars Garnizon Şehitliği’ndeki tören, saygı duruşu ve saygı atışıyla başladı. Vali Eyüp Tepe, Garnizon Komutanı Tümgeneral Kanan Kalay ve Belediye Başkanı Ak Partili Nevzat Bozkuş, şehitlik anıtına çelenk bıraktılar ve şehitlik defterini imzalayarak birer konuşma yaptılar. Çok sayıda şehit yakını gazi ve vatandaşın katıldığı anma törenleri kapsamında Kars Garnizon Şehitliği Müzesi gezildi. Müftü Mehmet Genç’in Kuran tilavetinin ardından dualar edildi. Şehit yakınlarının gözyaşları içinde evlatlarının fotoğraflarına uzun uzun bakıp dokunmaları, duygulu anlar yaşattı.
Burada bir konuşma yapan Vali Eyüp Tepe, "Biz Çanakkaleleri yaşamışız, Sarıkamışları görmüşüz. Yani biz, 365 günü bu manada anmaya kalksak her gün mutlaka tarihimizde şehadeti gün olarak bulabiliriz. Biz bu toprakları korumak uğruna, yeri gelirse en değerli varlığı olan canımızı bir dakika dahi tereddüt etmeden verip, şehit olabiliriz. Tarihi Kurşunoğlu binasını Gazi Evi yapıyoruz. O binayı inşallah Türkiye’de ilk defa Gaziler Evi olarak inşa edeceğiz. Ödeneği de geldi, restore edip hizmete sunacağız. Türkiye’de böyle bir yer yok ve büyüklük itibariyle de gazilerimizi fazlasıyla alabilecek büyüklüğe sahip, güzel bir bina" dedi.
Vali Tepe ve beraberindekiler daha sonra terör ve deprem şehidi ile 1877-1878 Osmanlı Rus Harbi şehitlerinin kabirlerine kırmızı-beyaz karanfiller bırakarak dualar edip, şehit aileleriyle duygularını paylaştılar.

BA(KS/CK) (FOTOĞRAFLI)