MARDİN Valisi Ahmet Cengiz, öğrenci velileri tarafından saldırıya uğrayan ve 15 gün iş göremez raporu verilen Okay Yaşar Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı, 36 yaşındaki Ömer Öncel'i evinde ziyaret etti. Vali Cengiz, "Eğitim ve öğretim hizmetlerini derin yaralayan bu tür şiddet olaylarına asla müsamaha gösterilmeyecektir" dedi.
Mardin Valisi Ahmet Cengiz, perşembe günü okul bahçesinde kavga eden 2 öğrenciyi ayırmaya çalışırken, öğrencilerden birinin yakını tarafından dövülen ve bu nedenle hastaneden 15 gün iş göremez raporu alan Yaşar Okay Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ömer Öncel'e evinde geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Saldırı nedeniyle gözleri moraran öğretmen Ömer Öncel ile bir süre sohbet eden Vali Ahmet Cengiz, eğitimin kendileri için her zaman birinci öncelik olduğunu, bu eylemi gerçekleştirenlerin de eğitimden yoksun olduklarını söyledi. Eğitimcilere yönelik bu tür şiddet olaylarına asla müsamaha göstermeyeceklerini belirten Vali Cengiz, şunları söyledi:
"Tek amacı; kutsal bir mesleğin ferdi olarak yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza daha iyi bir eğitim vermek olan Öğretmenlerimize uygulanan her türlü şiddeti hiçbir gerekçe haklı gösteremez. 'Şiddete sıfır tolerans' yönetim anlayışımızın gereği olarak, eğitim ve öğretim hizmetlerini derin yaralayan bu tür şiddet olaylarına asla müsamaha gösterilmeyecektir. Yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Konu Valiliğimizce ciddiyetle takip edilmekte olup, yakalanıp gözaltına alınan olayla ilgili 3 şahıs, adli makamlara sevk edilecektir. Tekerrür etmemesini temenni ettiğimiz bu üzücü olaydan etkilenen değerli öğretmenimize acil şifalar diliyor, tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."
SENDİKALAR DA SALDIRIYI KINADI
Eğitim-Bir-Sen, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen il başkanları da öğretmen Ömer Öncel'e yönelik saldırıyı kınadı. Eğitim-Sen açıklamasında, eğitimcilere yönelik şiddet olaylarını sonlandıracak ve okullardaki her türlü şiddetin önüne geçecek çalışmaların bakanlık düzeyinde yapılması gerektiğini bildirirken Eğitim-Bir Sen ise, ülkede 'cinnet toplumu' olmaya doğru yol alındığını savundu. Eğitim-Bir Sen adına yapılan açıklamada, "Aklını ve duygularını yönetemeyenler şiddeti seçiyor. Gerekli tepki verilmediği, failler bedelini ödemediği için şiddet sıradan bir olaymış gibi toplum tarafından kanıksanıp masum bir hak arama yöntemi gibi yaygınlaşıyor. Şiddetin mağduru ise bazen öğretmen, bazen doktor, bazen kadın, bazen çocuk oluyor. Okullarımızda, öğretmenlerimize ve yönetici odalarına yapılan saldırıyı kabul etmemiz mümkün değildir. Okulların ve öğretmenlerin bu şekilde sürekli şiddete maruz kalmaları, hepimizin ayıbıdır" denildi.
Türk-Eğitim-Sen sendikası da yaptığı açıklamada, sistemden kaynaklanan sorunların sorumlusunun öğretmenler olduğu algısının yaratıldığı belirtilerek şiddetin her türlüsüne karşı olduklarına dikkat çekerek saldırıyı kınadı.