İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen sosyal medya konferansı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Yılın ilk karında İstanbul'un kışa hazır olduğu görüldü. Alınan tedbirler çerçevesinde ciddi olumsuzluklar yaşanmadı" dedi.
Vali Mutlu, "Alınan tedbirler çerçevesinde İstanbul'da şu anda 2 gündür devam eden kış koşullarında olumsuzluk, toplumu rahatsız edecek, kamu düzenini sıkıntıya sokacak, olumsuzluk yaratacak herhangi bir tablo söz konusu değil. Yılın ilk karında İstanbul'un kışa hazır olduğu görüldü. Mekansız, dışarıda kimse kalmasın diye büyükşehir belediyemizin almış olduğu tedbirler var. Onlar gayet iyi işledi. Biz sürücülerimize gerekli uyarıları yaptık. Ancak İstanbul'un topografik yapısından kaynaklanan, dik, dar, yokuş, engebeli alan yerleri de vardır. Bu yerlerde birtakım servislerin çocukları almada geciktiğini biliyoruz. Önemli ölçüde olumsuzluk yaşanmadı. Siz haberciler olumsulukları bulmada mahirsiniz. Nerede olumsuz görüntü var, onu bulmada tecrübelisiniz. Ama bu İstanbul'un genel tablosu değil. Ama siz habercisiniz böyle haberleri bulacaksınız. Normalde İstanbul'da 130-140 maddi hasarlı trafik kazası olur. Bu iki günlük kar yağışı süresince günlük 200'ün üzerine çıktığını ve 250'ye yaklaştığını görüyoruz.Tedibiriniz almazsanız kazaları yaşıyorsunuz." dedi.
İSTANBUL'DA EĞİTİM VE ÖĞRETİM HİÇ AKSAMAKSIZIN BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YÜRÜDÜ
Okulların tatil edilip edilmemesi ile ilişkin soruya Mutlu, "Öğrencilerin okula erişimiyle ilgili gerekli olan tedbirleri aldık. İstanbul'da eğitim ve öğretim hiç aksamaksızın başarılı bir şekilde yürüdü. Daha ağır koşullar olursa öğrencilerimize seve seve tatillerini veririz. Hemen akıllarımıza tatil getirmememiz gerekiyor" diye yanıt verdi. Sosyal medyanın kullanımıyla ilişkin soruya ise Mutlu, "Dünya küçük bir köye dönüştü. Artık herkes birbirine çok yaklaştı. Yönetim de halkla birlikte olma noktasında, çok daha birbiriyle yakınlaştı. Mesafeler daraldı, zaman daraldı. Anında, karar almak, anında uygulamak, anında bilgilendirmek, anında geri dönüşleri almak, yeni tedbirler geliştirmek ve toplumla irtibatlı olmak zorundasınız. Dolayısıyla yöneticilerin iletişimi en önemli aracı olarak görmeleri gerekiyor. Bunlar, evinizden halka istediğiniz anda ulaşma imkanı veriyor. Artık yönetim 24 saattır." diye yanıt verdi.
(BB)( (FOTOĞRAFLI)