Üsküdar Sultantepe Ortaokulu'nun açılışına katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "İstanbul'da 540 tanesini güçlendirdiğimiz 175 tanesini de yıkıp yeniden yaptığımız toplam 715 okulumuza deprem noktasında el attık ve okullarımız daha güçlü hale getirdik" dedi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yeniden yaptırılan Üsküdar Sultantepe Mahallesi'ndeki Sultantepe Ortaokulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Açılış nedeniyle okul bahçesinde düzenlenen törene Vali Mutlu'nun yanı sıra Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, öğrenciler, öğretmenler ile veliler katıldı. Öğrencilerin folklor gösterisiyle başlayan törende bir konuşma yayan Vali Mutlu, okulun açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu ve bahtiyarlığı içinde olduklarını söyledi. Okulun deprem nedeniyle güçlendirilmesi için yıkıp yeniden yapıldığını belirten Vali Mutlu, "İstanbul'da bu tür okulları güçlendirip ya da yıkıp yerine yenisini yapmak için çok büyük bir çaba sarfediyoruz. Bugüne kadar İstanbul'da 540 tanesini güçlendirdiğimiz 175 tanesini de yıkıp yeniden yaptığımız toplam 715 okulumuza deprem noktasında el attık ve okullarımız daha güçlü hale getirdik. Bundan sonrada problemli okullarımızı aynı sürat içerisinde el atarak sevgili yavrularımızın eğitimlerini sürdürmeleri için çabalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.
İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi'nin bu konuda çok ciddi çalışmaları olduğuna dikkat çeken Mutlu, İstanbul'da okul binalarını güçlü kılmak, derslikleri daha yoğun yapabilmek ve dersliklerdeki öğrenci sayısının standarlara uygun hale gelmesi için çaba gösterdiklerini söyledi. Yeni yapılacak okullarla İstanbul'da daha güçlü eğitim alt yapısına kavuşacaklarını ifade eden Vali Mutlu, Sultantepe Ortakokulunun yeniden yapılması için emeği geçenlere de teşekkür etti. Konuşmaların ardından Hüseyin Avni Mutlu, Üsküdar Kaymakamı ve öğrencilerle birlikte kurdeleyi keserek okulun açılışını gerçekleştirdi. Okulu gezerek bilgi alan Mutlu, çıkışta soru sormak için kendisini bekleyen gazetecilerin bu talebini geri çevirdi.