EMNİYET Müdürü Selami Altınok ile görüşmesinin ardından emniyetten ayrılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 saat geçmeden tekrar emniyet binasına geldi. Vali Mutlu kısa bir açıklama yaparak, "Bir kez daha yeni emniyet müdürümüze değerli valimize başarılar diliyoruz. Bugüne kadar görevlerini İstanbul halkının huzur ve güvenliği ile ilgili en iyi şekilde yapma gayretinde olan eski müdürümüze de, değerli valimize de buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum" dedi.

Aksaray Valisiyken İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Selami Altınok, saat 20.00 sıralarında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Yaklaşık 3 saat süren görüşmenin ardından Altınok, saat 23.00 sıralarında İstanbul Valisi Mutlu'yu uğurladı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, basın mensuplarına bir açıklama yapmadı. Gazetecilerin "Hayırlı olsun" demesi üzerine tebrikleri kabul eden Altınok, "Sabaha kadar burada mısınız" sorusu üzerine de "Hayır" diye yanıt verdi. Vali Hüseyin Avni Mutlu yaklaşık 1 saat sonra tekrar emniyet binasına geldi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mutlu, "Öncelikle İstanbul'umuza bu akşam gelerek başlamış olan değerli valimiz, il emniyet müdürümüzü öncelikle yürekten kutluyorum, görevlerinde başarılar diliyorum. Yani bu açıklamayı böyle ayak üstü yapmak istemezdim değerli valim ama basın mensupları bir şey bekliyorlar, haber bekliyorlar. Dolayısıyla hiç olmazsa onları da bu kadar beklemeleri nedeniyle memnun edelim. Bir kez daha yeni emniyet müdürümüze değerli valimize başarılar diliyoruz. Bugüne kadar görevlerini İstanbul halkının huzur ve güvenliği ile ilgili en iyi şekilde yapma gayretinde olan eski müdürümüze de, değerli valimize de buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. İstanbul'a onlarda 4,5 yıl hizmet ettiler ve İstanbul'un huzuru için çaba sarf ettiler, onu da bu vesileyle anmak istiyorum" diye konuştu. "ÖNEMLİ BİR GÖREVE ATANDILAR"

Yeni atanan Vali Selami Altınok'un İstanbul'da çok yoğun mesaisi olacağını belirten Mutlu, "İstanbul'un güvenliği, asayişi ile ilgili gelir gelmez de ayaklarının tozuyla bütün kurumlarından yoğun bir şekilde brifing alıyor. Ben de bu brifingi alırken sayın valimle güvenlik noktasında birçok konuyu birlikte değerlendirmek ve tecrübelerimizi kendileriyle paylaşmak istiyoruz. Çünkü önemli bir göreve atandılar. Bu bilgilenmeyi sayın valimiz, emniyet müdürümüz sürdürüyorlar. Biz de kendileriyle bir müddet daha çalışmamızı sürdüreceğiz. Yaptığımız mesai budur. İstanbul'da emniyet teşkilatı 24 saat ayakta. Bunları zaten siz çok iyi biliyorsunuz. Gene böyle 24 saatlik bir mesai içerisinde, bir müddet daha değerli valimiz, emniyet müdürümüzle birlikte çalışmamızı sürdüreceğiz. Sizlere iyi mesailer diliyorum. Yani bayağı bir geç kaldınız ama galiba böyle bir açıklama sizin arzunuz, ihtiyacınız vardı. Tahmin ediyorum sizin için yeterlidir. Hayırlı akşamlar diliyorum" dedi. FOTOĞRAFLI (İY-OZ-GK)