VAN Depreminde yıkılan Bayram Oteli'nde hayatını kaybeden Selman Kerimoğlu'nun ailesinin 'gerekli önlemleri almadıklarından ölüme sebebiyet verdikleri' iddiasıyla Van Valisi ve Van AFAD İl Müdürlüğü aleyhine açtığı davada, Anayasa Mahkemesi'nin aileye 20 bin TL tazminat ödenmesine karar vermesinin ardından, dönemin Van Valisi olan, şimdiki Bursa Valisi Mümin Karaloğlu kararı değerlendirdi. Karaloğlu, "Ben doğmadan önce yapılan otelin yıkılmasından sorumlu olamam. Böyle bir saçmalık olamaz" dedi.
Kısa adı BUTGEM olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı'nın, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Mesleki Eğitim Okulu'nun, eğitim- öğretim yılının resmi açılış törenine katılan Bursa Valisi Mümin Karaloğlu'na gazeteciler, ikinci Van depreminde yıkılan Bayram Oteli'nde hayatını kaybeden Selman Kerimoğlu'nun ailesinin açtığı dava ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararı sordu.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapmak istemediğini söyleyen Vali Karaloğlu, "Ben doğmadan önce yapılan otelin yıkılmasından sorumlu olamam. Böyle bir saçmalık olamaz" diye konuştu.