Ergün AYAZ- Orhan UZUN/İZMİT (Kocaeli), () - KOCAELİ Valisi Ercan Topaca, TEM Otoyolu'nun Gebze ile Körfez İlçeleri arası Ankara yönünün trafiğe kapatılması nedeniyle yaşanan yoğunlukla ilgili açıklama yaptı. Vali Topaca sürücüleri daha az etkileyecek şekilde bir planlama yapılacağını söyledi.
TEM Otoyolu'nun Gebze ile Körfez turnikeleri arasında viyadüklerde üstyapı izalasyon ve yenileme çalışmaları nedeniyle özellikle öğle ve akşam saatlerinde D-100 Karayolu Ankara yönünde yaşanan yoğunluk devam ediyor. 15- 20 dakikalık yolu 4- 5 saatte alabilen sürücüler tam anlamıyla çileden çıkarken, Doğu Marmara Kalkınma ve İstihdam Fuarı (DOMİF) açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kocaeli Valisi  Ercan Topaca bu çalışmaların zorunlu olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Vatandaşlarımız elbette yoğunluk nedeniyle sıkıntı yaşıyorlar. Özellikle akşam ve sabah saatlerinde ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Ama bu hizmeti de yapmak zorundayız. Ulaştırma Bakanımızla dün bir temasınız oldu. Bakanlığımız tahmin ediyorum bu iş planlamasıyla ilgili bir çalışma yapıyor. Önümüzdeki günlerde belki farklı bir programla yapılacak. İş takvimi hafif, biraz daha kolaylaştırılabilecek şekilde daha az vatandaşımızı, sürücülerimizi daha az etkileyecek şekilde bir planlama beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bunu ben açıklamayacağım. Sayın bakanımız o çalışmayı tamamladıktan sonra ve o yönde de karar verildikten sonra da önümüzdeki günlerde farklı bir şekilde gelişme olursa kamuoyunda duyuracağız."

EA,OU(MB/COŞ) (FOTOĞRAFLI)