KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Suriye’deki iç savaştan kaçıp Kayseri’ye yerleşen bazı ailelere, Talas Valilik Konukevi bahçesinde iftar verdi.
Talas’taki Valilik Konukevi’nde misafirlerini eşi Gül Düzgün ile birlikte karşılayan Vali Düzgün’e, Vali Yardımcıları Mehmet Emin Avcı ve Mehmet Aktaş ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet üyeleri, eşleri ile birlikte refakat etti. Vali Düzgün, iftar programı sonrasında yaptığı konuşmada, misafirlerine iftar davetine katıldıkları için teşekkür eti. Ramazan ayı vesilesiyle biraraya gelmenin önemine işaret eden Vali Düzgün, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan destek alan ailelerimiz ve çocukları ile aynı ortamda olmak, aynı sofrayı paylaşmak, onların dertlerini paylaşmak bizim için son derece önemli. Bugün aramızda Suriye’deki evlerinden ayrılmak zorunda kalan misafirlerimiz de bulunuyor. İnşallah onlara da en yakın zamanda huzurla, sükûn içerisinde evlerine, vatanlarına ulaşmalarını diliyorum" dedi.
Müftü Ali Maraşlıgil’in duası ile başlayan iftar programı sonunda Suriyeli aileler adına söz alan Safa Elmarabi ise Vali Düzgün ile eşi Gül Düzgün’e şükranlarını ileterek kendilerine yardımcı olan ve bağrına basan Kayseri’ye ve Kayserililere minnettar olduklarını söyledi. Suriyeli kız çocuğu Rina’nın vatan özlemini anlatan şarkısı da iftar programında duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Programın sonunda yemeğe katılan ailelere Ramazan paketi hediye edildi.

FOTOĞRAFLI