TÜRK sinemasının önemli isimlerinden Kadir İnanır ile kendisi gibi oyuncu olan Jülide Kural, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün davetlisi olarak geldikleri kentte, tarihi mekanları gezdi.
Vali Düzgün’ün davetlisi olarak Kayseri’ye gelen Kadir İnanır ile Jülide Kural’ın ilk durağı Valilik Konutu oldu. Samimi ortamda geçen ve özellikle tiyatro, sinema ve turizm üzerine sohbetlerin ardından, Vali Düzgün ile eşi Gül Düzgün, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yüürüdü. Vali Düzgün, ismi Kadir İnanır ile Jülide Kural'a Kayseri Kalesi ve Saat Kulesi ile meydanın etrafında yer alan Selçuklu eserlerine ilişkin bilgi aktardı. Konuklarını, tarihi kültür varlıkları açısından özel bir önem taşıyan ve bu anlamda sokak sağlıklaştırma çalışmaları yapılan Talas İlçesi'ne götüren Vali Düzgün ile eşi Gül Düzgün, Ali Saip Paşa Sokağı’ndaki restore edilen evler hakkında da bilgi verdi.
Talas’taki Devlet Konukevi’ni de konuklarına gezdiren Vali Düzgün, buranın bahçesinden Kayseri’yi anlattı. Kadir İnanır, "Kayseri’yi hiç bu kadar güzel bir açıdan görmemiş ve böylesine güzel olduğunu tahmin etmemiştik" dedi. Talas’taki tarihi dokunun ve geçmişten bugüne medeniyetlerin ruhunun yapılarda hala yaşıyor olmasının kendisini oldukça etkilediğini dile getiren Kadir İnanır, "Kayseri’nin de bir parçası olduğu Kapadokya Bölgesi’nde pek çok televizyon yapımı gerçekleştirdik. Sayın Valimizin ve değerli eşlerinin tanıtımıyla bu bölgenin de özellikle sinema sektöründe değerlendirilebileceğini gördük. Kayseri, doğal ve kültürel yapılarıyla turizmde gelecek vaat ediyor" diye konuştu.
Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün, ardından konuklarını Erciyes Kış Turizm Merkezi’ne götürerek, yapılan çalışmaları yerinde gösterdi. Vatandaşların sevgi gösterileri arasında Erciyes Kayak Merkezi’nde bir süre gezinti yapan Kadir İnanır ile Jülide Kural, çalışmalardan etkilendiklerini dile getirdi.
Erciyes Kış Turizm Merkezi gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile kentin önde gelen bazı sanayici ve işadamları da katıldı.