ERZURUM Teknik Üniversitesi'nin akademik yılının başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali Ahmet Altıparmak, öğrencilere "Yarenin çok olmasını istiyorsanız bu dönemleri iyi değerlendirin. Ama yaren olacak diye sizi ineklikle suçlayacaklardan uzak durun ve ilişkinizi kesin" dedi.
Erzurum Teknik Üniversitesi'nin havalimanı yolu üzerindeki merkezi derslikler konferans salonunda yapılan açılış törenine Vali Ahmet Altıparmak, Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, akademisyenler, STK temsilcileri, kamu kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı. Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, 6 fakülte, 1 yüksekokul ve 3 enstitüden oluşan üniversiteye ilk olarak geçen yıl 500 öğrenci alındığını söyledi.
Toplumla iletişim kurduklarını ve sorunlara çözümler üreten bir üniversite olmayı hedeflediklerini kaydeden Prof. Dr. Yaylalı, öğrenci sayısının 1100'e ulaştığını belirtti.
VALİ ALTIPARMAK'IN KONUŞMASI Öğrencilere öğüt veren Vali Ahmet Altıparmak, Erzurum'da okumanın avantajlarını sıraladı. Vali Altıparmak, şunları söyledi:
"Eğitimin en iyi olduğu yerler dünyada kuzey bölgelerdir. Soğuk iklimlerde dersle ilgilenme daha fazla olur. Sıcağın gevşettiğini biliyoruz. Üniversite çağı, dost edinme, tanış edinme anlamında çok önemlidir. Kendimden pay biçerek diyorum. Çalışma arkadaşlarım dışında edindiğim en önemli arkadaşlar okul çağındaki, sınıfımızdaki arkadaşlarımızdır. Yarenin çok olmasını istiyorsanız bu dönemleri iyi değerlendirin. Ama asla ve asla yaren olacak diye sizi ineklikle suçlayacaklardan uzak durun. Derhal onunla ilişkinizi kesin. Bu bir fırsattır. Fırsatın telafisi yoktur arkadaşlar bunu kaçırmayın."