Sayın Yazıişleri müdürlerine
İlk haberimizde ilk haberimizde Uzunkaya'nın Balıkesir Emniyet Müdürlüğü görevinden İzmir'e atandığı yer aldı. Düzeltip yeniden veriyoruz.
----------
YENİDEN
Taylan YILDIRIM/İZMİR () - İZMİR Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Celal Uzunkaya, yeni görevine yarın başlayacağını, ilk görev yerlerinden birisi olan kente çeyrek asır sonra emniyet müdürü olarak dönmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Liman işletmelerine yönelik olarak 7 Ocak’ta düzenlenen yolsuzluk operasyonunun ardından Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın görevden alınmasıyla yerine Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu atandı. Kentte 32 gün görev yapan Uslu’nun ise, Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport ve Güvenli Bölge Daire Başkanlığı’na alınması üzerine yerine eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, son dönemde Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu’nda görev yapan Celal Uzunkaya getirildi.
muhabirinin telefonla sorularını yanıtlayan Celal Uzunkaya, İzmir Emniyet Müdürü görevine getirilmekten mutluluk duyduğunu söyledi. İzmir’in ilk görev yaptığı illerden birisi olduğunu da dile getiren Celal Uzunkaya, şöyle dedi:
“Benim İzmir’e atanmam yöneticilerimizin bir tasarrufu. Bize orada görev verdiler. Ben de bugün İzmir’e geleceğim, yarın da görevi devralacağım. İzmir’de 1985 ile 1992 yılları arasında çeşitli birimlerde görev yaptım. En son İstihbarat Şube Müdürü olarak kentten ayrıldım. Yaklaşık çeyrek asır sonra çok sevdiğim kente emniyet müdürü olarak dönmek gurur verici. İzmir’i ve İzmirlileri çok seviyorum. Hizmet yaptığım süre içerisinde de bunu hep ifade ettim. İnşallah bundan sonra kentte kalacağım süre içerisinde de İzmir’e İzmirlilere, çalışma arkadaşlarımla en iyi hizmeti vermeye çalışacağım. Yoğun bir mesaimiz olacak. Benden önceki meslektaşlarımın yükselttiği güvenlik çıtasını daha da yukarılara taşımaya çalışacağım. Daha güvenlikli bir İzmir’i halkla birlikte yaşayacağız. Bu düşüncelerle İzmir’e geliyorum."
Celal Uzunkaya, ayrıca kente tek başına geldiğini, yanında herhangi bir çalışma arkadaşı getirmediğini, İzmir’deki çalışmaları gördükten sonra yeni görevlendirmeler yapabileceğini ama kadrosuyla başarılı bir çalışma içerisinde olacaklarını dile getirdi.