İZMİR'de bir arkadaşının evinde uyuşturucu hap kullanınca hayatını kaybeden 18 yaşındaki Faruk Almışlar’ın babası işadamı Mümtaz Almışlar, hem oğluna verdiği aday olacağı sözünü tutmak hem de Bayındır'daki gençlerin kötü alışkanlıklara alışmaması için MHP’den belediye başkanlığına aday oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de aday olarak tanıttığı Almışlar’ın en önemli vaadi ise, ilçedeki gençlerin oğlunun acı sonunu yaşamaması için, her türlü ihtiyaçlarını giderecekleri yaşam alanı kurarak, onları uyuşturucudan uzak tutmak oldu.
Bayındır İlçesi’nde oturan ve liseyi yeni bitiren 18 yaşındaki Faruk Almışlar, geçen eylül ayında ilçede Ziraat Odası Başkanlığı da yapan babası Mümtaz Almışlar’dan izin alıp, gezmek için İzmir’e geldi. Buradaki arkadaşlarıyla da buluşan Almışlar, onların evinde eğlenirken aldığı uyuşturucu hapın etkisiyle fenalaştı. Arkadaşları tarafından Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Faruk Almışlar, yoğun bakım ünitesinde bir hafta süren yaşam savaşını kaybetti. Olayın ardından savcılığın başlattığı soruşturma halen devam ediyor.
“UYUŞTURUCUYA HAYIR” MİTİNGİ DÜZENLEDİ
Oğlunun uyuşturucu yüzünden hayatını kaybetmesiyle yıkılan baba Mümtaz Almışlar, acısını yaşayıp, köşesine çekilmek yerine, uyuşturucuya karşı mücadele başlattı. İlçe halkından da büyük destek alan Almışlar, ilk olarak “Uyuşturucuya Hayır” mitingi düzenledi. Burada acıyı yaşayan bir baba olarak gençlerin uyuşturucudan uzak durmalarını istedi, ailelerin de çocuklarına sahip çıkmasını öğütledi.
OĞLU İÇİN SİYASETE GİRDİ
Mümtaz Almışlar, hem yıllarca kendisine siyaset yapması ve belediye başkanlığına aday olması için ısrar eden oğlunun isteğini yerine getirmek hem de ilçedeki gençlerin uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar edinmemeleri için siyasete atılma kararı aldı. Almışlar, müraacaatını olumlu karşılanmasının ardından da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katıldığı törenle resmen MHP’den Bayındır belediye başkan adayı oldu.
Seçilmesi halinde neler yapacağını anlatan Mümtaz Almışlar’ın en önemli projesi ise, ilçedeki gençlerin, oğlunun acı sonunu yaşamaması için uyuşturucuyla mücadele etmek oldu. Bunun için içinde sinemadan, kafeteryalara, çeşitli aktivitelerin yapılacağı oyun ve spor alanlarından müzik dinleti alanlarına kadar her türlü bölümün olacağı yaşam merkezi kuracağını söyleyen Almışlar, “Ben oğlumu bu illete kurban verdim. Bundan haberim yoktu, olsaydı zaten engellerdim. Ama ilçemiz gençler için cazibe merkezi olmaktan çok uzak. Bizim buralarda sadece içkili birahaneler yada alanlar var. Zaten bunlar da, gerek ilçedeki gerekse köylerden gelen gençleri, bu tür kötü alıkanlıklara alıştırıyor. Ya da geçlerimiz benim oğlum gibi İzmir’e veya çevre ilçelere gidiyorlar. Oralarda da kötü arkadaşlıklarla uyuşturucuya alışabiliyorlar. İşte ben tüm bunların yaşanmaması için ilçede büyük bir yaşam alanı kuracağım. Gençlerimiz bu alanda her istediklerini bulabilecek” dedi.
Belediyenin ve kamunun elinde binlerce metrekarelik alanların atıl durumda olduğunu da sözlerine ekleyen Mümtaz Almışlar, “İşte bu alanları gençlerimiz için kullanacağız. Onları sadece oyun alanı yada eğlence alanı yapmayacağız. Kültürel faaliyetleri için de kullanmaları için yerler yaratacağız. Resim sergisi, tiyatro gibi faaliyetler düzeleyeceğiz. Bunlara destek olacağız. Gençlerimiz zaten bunlarla uğraştıktan sonra uyuşturucuyu bilmezler. Yaşamın güzelliklerini onlara sunacağız. Ben evlat acısını hem de uyuşturucuya kurban vererek yaşadım. Ama ne başka gençlerin ölmesini ne de ailelerinin bu acıyı yaşamasını istemiyorum. Hiçbir ikbal uğruna değil sadece gençlerimiz için bu yola düştüm. Seçilmem halinde de en büyük dayanağım olan gençlerle hareket edip, onların istedikleri her yatırımı yapacağım” dedi.