KAYSERİ, () - DOĞU Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Kayseri'de düzenlenen Dünya Uygur Türkleri Futbol Şampiyonasına katılan 9 ülkeden yaklaşık 200 genç Talas İlçesi'nde buluştu.
Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde ilçeye otobüslerle gelen Uygur Türkleri, belediye meydanında Başkan Mustafa Palancıoğlu tarafından karşılandı. Başkan Palancıoğlu, yaptığı konuşmasında Doğu Türkistanlıların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, kendilerine yapılan zulmün bir an önce bitmesini istediklerini söyledi.   
Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk ise, Kayseri'de gerçekleştirilen futbol turnuvasının dünyanın dört bir yanında bulunan Doğu Türkistanlı'ları bir araya getirdiğini belirtti. Tümtürk şöyle dedi:
"Bu turnuva ile kardeşlerimiz ilk defa birbirlerini gördü ve tanıştı. Almanya, ABD, Hollanda, Belçika, Norveç, İsveç, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye'den gençlerimizle burada manevi hazzı yaşayarak Doğu Türkistan'ın bağımsızlığı ve bütün İslam aleminin birlik, beraberlik ve huzuru için toplu dua ettik."
Turnuva komite başkanı Hayrullah Efendigil de, "Dünyanın dört bir yanından gelen soydaşlarımız Kayseri'nin misafirperverliğini yakından gördüler. İnşallah dostluk ve kardeşliğimiz daha da gelişir. Bu gençler gittikleri yerlerde Türkiye'yi anlatan gönüllü elçiler olacak" ifadesini kullandı.
Kayseri'ye gelen gençler de, futbol turnuvasını vesile ederek kardeşleriyle buluşmanın sevinci ve heyecanını yaşadıklarını kaydetti. Konuşmaların ardından gençler Talas'ın tarihi ve turistik yerlerini gezerek eğlendi.
FOTOĞRAFLI