Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri Teknoloji Fakültesi öğrencileri 'Balık Tutma Teknikleri' dersi kapsamında tekneyle denize açılıp uygulamalı olarak balık tutmayı öğrendi.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Deniz Bilimleri Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Olcay Hisar'ın da katıldığı uygulamalı 'Balık Tutma Teknikleri' dersi kapsamında öğrenciler 'ÇOMÜ-1' teknesiyle Çanakkale Boğazı'na açıldı. Ders kapsamında Deniz Bilimleri Teknoloji Fakültesi öğretim üyeleri öğrencilere olta hazırlama, yemleme ve ağ atma konularında uygulama yaptırdı.
Öğrencilerle birlikte denize olta bırakıp balık tutmaya çalışan Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, dersleri uygulama yaparak öğrenmenin önemine dikkat çekti. Deniz Bilimleri Teknoloji Fakültesi'nde okuyan birçok öğrencinin bu şansa sahip olmadığını, bu tür bölümlerde sadece teori derslerinin değil uygulamanın da önemli olduğunu kaydeden Laçiner, "Türkiye'de birçok üniversitede bulunan bu bölümler yalnızca teorik ders görüyor. Deniz üzerinde herhangi bir araştırma yapmıyor. ÇOMÜ olarak Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi'ne alınan teknemiz bu anlamda öğrenciler için bulunmaz bir fırsat" dedi.

EK(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)