MANİSA’da, biri kız dört kardeş, 38 yıl önce varlığından haberdar oldukları üvey ablaları 75 yaşındaki Naciye Erdem’e kavuştu. Otogardaki buluşma sırasında duygusal anlar yaşanırken birbirlerine sarılan kardeşler gözyaşı döktü.
Ali Örşan, 1932 yılında askerliğini yaptığı Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, Ayşe Dönmez ile tanışıp üç yıl sonra evlendi. Üç yıl evli kalan çiftin bu evlilikten 'Naciye' adında kızları oldu. Boşanmalarının ardından Ali Örşan memleketi Manisa’ya yerleşirken eşi kızı Naciye ve kardeşleriyle birlikte Ankara’ya taşındı. Manisa’da Kocatepe Mahallesi muhtarlığı yapan Örşan, buradaki ikinci evliliğinden de 3’ü erkek 4 çocuk sahibi oldu. Örşan, 1975 yılında 63 yaşındayken yaşamını yitirdi. Ölümünden kısa bir süre önce Örşan, çocuklarına bir üvey kardeşleri olduğundan bahsetti. Yıllar sonra bu gerçeği öğrenen dört kardeş, üvey kardeşlerini bulmak için harekete geçti. Uzun uğraşlar sonra dayısına ulaştıkları üvey kardeşlerinin, başka bir aileye evlatlık verildiğini evlenip, 'Erdem' soyadını aldığını öğrendi. Bu bilgiden yola çıkan dört kardeş, araştırmalarını bu yönde sürdürüp bir ay önce ablaları Naciye Erdem’e Ankara’da ulaşıp telefonla görüştü.
Başından babası gibi iki evlilik geçen 3 çocuk annesi Naciye Erdem, yıllar sonra haberdar olduğu kardeşleriyle görüşmek için dün Manisa’ya geldi. Erdem, kendisini otogarda karşılaşayan kardeşleri 71 yaşındaki Saadet Örşan Erek, 64 yaşındaki Mehmet Ali Örşan, 55 yaşındaki Adnan Örşan’a sarılıp özlem giderdi. Duygusal anların yaşandığı buluşmaya şehir dışında olan kardeşlerden 58 yaşındaki Mustafa Örşan ise katılamadı. Kardeşler, sevinç gözyaşı döktü.
Saadet Örşan Erek, "Çok heyecanlıyım. Üvey ablam iki yaşındayken babamla annesi boşanmışlar. Senelerdir, kendisine ulaşmak için uğraşıyorduk. Kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.