Taner YENER/İSTANBUL,() ALİBEYKÖY'de bulunan Uluslararası TIR ve Ağır Vasıta Şoförler Derneği (UTSYD) Başkanı Çetin Ünlü, salı günü, İskenderun Limanı'ndan aldıkları yakıtlarla birlikte gittikleri Musul'un 10 kilometre yakınındaki iki ayrı bölgede kaçırılan 30 TIR şoförünün bugün öğle saatlerinde Uluslararası Nakliyatçılar Derneği (UND) açıklamasına göre serbest bırakıldığının duyurulduğunu, ancak başka bir grup tarafından kaçırıldığını öğrendiklerini söyledi.

Ünlü, daha sona kendilerinin de devreye girdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“IŞİD tarafından kaçırılan TIR şoförlerimiz iki ayrı bölgede tutulmaktaydı. Bugün sabah saatlerinde şoför arkadaşlarımızdan biri ile görüştüm. Bize şoförlerin serbest bırakıldığını söyledi. Ben de bu konunun teyidi için diğer arkadaşlarla irtibata geçtim. Bu arada Uluslararası Nakliyatçılar Derneği (UND) tarafından da şoförlerin serbest bırakıldığı ve başka bir grup tarafından kaçırıldığı açıklandı. Ben de bu bilginin teyidi için şoför arkadaşlarla görüşmek istedim. Kaçırılan bir şoför arkadaşımızın eşiyle görüştüm. Bana, şoför arkadaşların bulundukları yerden çıkarıldığını ve başka bir yerde toplu bir şekilde gözaltında olduğunu söyledi. Şu an serbest olmadıklarını belirtti. Bunu da teyit etmek için, şoför arkadaşların bağlı bulunduğu firmalardan biriyle telefon irtibatı sağladım. Şoförlerin sabah saatlerinde bulunduklarını yerden alındıkları, kamuoyunda serbest bırakıldıkları yönünde bir izlenim doğduğu, ancak bunun şu an için doğru olmadığı, şoförlerin topluca başka bir yere nakledildiği ve örgüt tarafından 5 milyon dolar fidye talep edildiğini söylediler. Ben de kendilerini bunu basın organlarıyla paylaşacağımı söyledim. Gelinen son durum bu. Şoförlerin topluca bir yerde tutuldukları, can güvenliği ve sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrendik."

Ünlü, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve devletin tüm yetkili birimlerinin bu olayla ilgilendiklerini, tüm ailelerin sabırlı olmaları gerektiğini söyleyerek, “İnşallah kısa zamanda şoför arkadaşlarımız ailelerine kavuşur" diye konuştu.

 (FOTOĞRAF)