TÜRK turizmciler, dünya turizm destinasyonunu bir araya getiren ve turizm fuarları alanında önemli yere sahip Hollanda Utrecht Turizm Fuarı'na çıkartma yaptı.
Dünya turizmini 14-19 Ocak günleri arasında buluşturan Utrecht Turizm Fuarı'nda, Türkiye'nin yanı sıra Fransa, İngiltere, İspanya, Yunanistan, Kıbrıs, Malta, İsrail, İspanya gibi ülkelerin sektör temsilcileri yer aldı. Antalya başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından fuara gelen yüzlerce turizmci, bölge turizm destinasyonlarının tanıtımını gerçekleştirdi. Utrecht Fuarı'nda kurulan Türk turizm çalışmaları hakkında bilgilendirme stantları ilgi çekiyor.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Türk turizmcileri yalnız bırakmadı. Türkiye Otelciler Federasyonu yönetim kurulu da tam kadro Hollanda'ya çıkartma yaparak, pazardan daha fazla pay almak için yoğun çaba harcadı.
Fuarda otel, tatil köyü ve turizm acentelerinin yanı sıra, Hollanda ile Türkiye arasında önemli işlere imza atan Corendon Turizm, kendine ait dev stantta çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Arıcı ve Türk heyet üyeleri de Corendon standında yetkililerden bilgi aldı.