AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde oturan Mehmet Salih Yeman, oğlu 5 yaşındaki Muhammet Mustafa ile birlikte üşüyen Vanlı depremzedelere destek vermek için sokakta yarı çıplak eylem yaptı. Sıfırın altında 15 derece soğukta eylem yapan baba-oğul Kürtçe 'Van donuyor' yazısı ile poz verdi.
Doğubayazıt'ın Uluyol Mahallesi Akasya Sokak'ta oturan ve ticaretle uğraşan evli ve 2 çocuk babası, 32 yaşındaki Mehmet Salih Yeman, Van'daki depremzedelerin durumuna dikkat çekmek için her akşam Vanlılar gibi dışarıda karın altında küçük oğlu Muhammet Mustafa ile birlikte dayanabildikleri kadar soğuk havada bekleyip depremzedelerle aynı durumu yaşamaya çalışıyor. 3 günden bu yana yaptığı bu eylemin daha da geniş kitlelere ulaşması için oğluyla birlikte çektirdiği fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan Mehmet Salih Yeman, bunun kitlesel ber eyleme dönüşmesini istiedi. Mehmet Salih Yeman, şöyle dedi:
"Oğlumla birlikte yaptığım eylemdeki amacımız imkanı olanları harekete geçirip Van'da yaşayan depremzedelere yardım elini uzatmalarını sağlamak. Bu eylem gerek Doğubayazıt'ta ve gerek sosyal medyada çok yankı buldu. Bir kaç gündür oğlumla birlikte dışarıya çıkıp bu eylemimizi gerçekleştiriyoruz. Orada üşüyen insanların yaşadığı o duyguları biz de burada yaşamak istiyoruz. İnşallah bunu ilerleyen dönemlerde daha da kitlesel yapacağız."