Nilüfer KANDIRMIŞ / BODRUM (Muğla), () - AYDIN Doğan Vakfı tarafından 31'incisi düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması etkinlikleri kapsamında seçici kurul üyeleri, Bodrumlu öğrenciler ile bir araya geldi. Karikatür çizen öğrenciler, usta karikatüristlerle sohbet etme imkanına kavuştu.
Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen, 'dünyanın bir numaralı karikatür yarışması' olarak nitelendirilen 'serbest' konulu 31'inci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın seçici kurul üyeleri Ercan Akyol, Piyale Madra, Tan Oral, Lichuan Xia, Liza Donnelly, Dokhshid Ghodratipour, Moacir Knorr Gutterres ve Catherine Meurisse, Bodrum'daki çeşitli okullarda eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencileri ile bir araya geldi. Etkinlikte öğrenci ve usta karikatüristler, birbirlerinin portrelerini karikatürize etti. 2 saat süren etkinlik keyifli geçti.
Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, "Yarışma programı kapsamında öğrencilerle, usta karikatüristleri bir araya getirdik. Çocuklar, yerli ve yabancı karikatüristlerle keyifli bir gün geçirdi. Onlarla birlikte sohbet edip, karikatür çizmeyle ilgili bilgi aldı. Ayrıca bu şekilde düzenlediğimiz etkinlikte, eli çizime yatkın olan çocuklar yeteneklerinin de farkına varıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI