Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Basın Şeref Kartı ve 2005 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Faruk Geç, vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Faruk Geç’in ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz Faruk Geç’i sevgi ve saygıyla anarken ailesine ve topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” dedi.
Faruk Geç, 1931 yılında Adapazarı’nda doğdu. Galatasaray Lisesi’ni 1951’de bitirdi. 1956 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun oldu. Lise yıllarında başladığı Babıali çalışmaları Türkiye Yayınevi’nde, Hafta ve Binbir Roman dergileri ve Nebioğlu Yayınevi’nde 20. Asır ve Bütün Dünya dergileri, Doğan Kardeş Yayınevi’nde Resimli Hayat Dergisi ile devam etti. Fransa, İtalya ve İngiltere’de mesleki çalışmalar yaptı.
1955 yılında başladığı Hürriyet gazetesinde aralıksız 26 yıl çalıştı. Daha sonra Güneş ve Günaydın gazeteleriyle meslek yaşamını sürdürdü. Yıllar boyu yazıp resimlediği “Gerçek Yaşam Öyküleri” ile tanındı. Eserleri halen yurt dışında da yayınlanıyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’ne bağışladığı Tevfik Fikret, Sabahattin Ali ve Nazım Hikmet tabloları nedeniyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden plaket aldı.
(BB)