BURSA, () - MAKEDONYA’nın başkenti Üsküp’ün merkez Çayır Belediye Meclisi'nin, Türkçe'nin Makedonca ve Arnavutça’dan sonra belediye çapında resmi dil olması kararını aldığı bildirildi.
Bursa B:üyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açılan Hatuncuk Camisi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla açılan Rifai Tekkesi ve restorasyonu tamamlanan Gazi Baba Türbesi başta olmak üzere Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla çehresi giderek değişen Çayır Belediyesi'nin, Türkiye açısından önemli bir karara imza attığı vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi: 
"Çayır Belediye Meclisi'ne Türk Demokratik Partisi’nden (TDP) seçilen iki meclis üyesinin Türkçe’nin resmi dil olması teklifi ile gündeme gelen konu ilk olarak Eylül ayında görüşüldü. Toplantıda Türkçe’nin belediyede resmileşmesi ile ilgili tüzük değişikliğine gidilmesi kararı alındı. Bu kararın ardından Ekim ayında yapılan meclis toplantısında Türkçe’nin resmi dil olması oylamaya sunuldu. Çayır Belediye Başkanı İzzet Meciti’nin de büyük destek verdiği teklif, 24 meclis üyesinin tümünün desteğiyle resmileşmiş oldu.  Belediyenin kapısındaki tabelaya Türkçe yazı da eklendi."
'BELEDİYEDE, OKULLARDA, YAZIŞMALARDA' 
Belediye açıklamasında, Türkçe’nin resmi dil olmasını belediye meclisi gündemine getiren TDP’li üye ve Belediye Başkanvekili Süleyman Baki'nin şu değerlendirmesi de yer aldı:
"Meclisin 9’uncu toplantısında Türkçe’nin, Makedonca ve Arnavutça’dan sonra resmi dil haline gelmesi teklifi kabul edildi. Bugünden itibaren, belediyemizde ve belediyemize bağlı kuruluşlarda ve okullarda Türkçe resmi dil haline geldiği gibi, yazışmalar da Türkçe olacak. Bu önemli adımın hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum."

NG(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)