Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () ÜSKÜDAR'da Hakimiyeti Milliye caddesi üzerinde bulunan Sebzeciler Çarşısı’nda hizmet veren 11 meyve ve sebze tezgahının yarın, belediye tarafından kaldırıllması kararına esnaflar tepki gösterdi. Üsküdar Belediyesi'ne göre, tezgahlar yol ve yeşil alan içinde kalıyor. Tezgahlarının kapanmasını istemeyen esnaflar tepkilerini tezgahlarına "Ekmeğimizle oynamayın", "Yıllardır Marmaray'ın eziyetini çektik şimdi de yıkıyorsun", "Üsküdar halkı çarşına sahip çık" yazıları asarak, dile getirdi.

Sabit dükkanların yer aldığı üstü kapalı çarşıda, meyve ve sebzelerin satıldığı tezgahlar da bulunuyor. Üsküdar’ın Marmaray çıkışının hemen yakınında bulunan çarşıdaki  tezgahlarda çalışan yaklaşık 30 kişi, işsiz kalmakla başbaşa.

MARMARAY’IN AÇILMASI İLE BURADA BİR HAREKETLENME VAR

Marmaray’ın yapımı süresinde yaşadıkları zorlukları anlatan Günaydın Murat Gürman, “Çeşitli zorluklardan sonra, Marmaray’ın açılmasıyla birlikte burada bir hareketlenme var. Tebligatlar geldi, tezgahları kaldırmamızı istiyorlar, yer de göstermiyorlar” dedi.  Çarşıda 13 yıldır esnaflık yapan Ersan Çelik daha önce de tebligat aldıklarını belirterek, sürecin Marmaray’ın açılışı ile durduğunu ancak bir hafta önce tekrar tebligat aldıklarını söyledi.

Çarşı içerisinde sabit işyeri olan Tarkan Urun ise “Ben olaya 'benim önümü kapatıyor' diye bakmıyorum. Can-ı gönülden buranın kalmasını istiyorum . Burası bir çarşı, bir bütün olarak düşünün. Masanın bir ayağını kesiyorsunuz. Buradaki esnaflar etkilenecek" dedi. Çarşının üzerini kapatan tentenin geçen yıl yenilendiğini anlatan Urun, “ Madem böyle bir karar vardı, neden yaptılar?” diye konuştu.

ÇEVRE SAKİNLERİ: BU KARAR NEREDEN ÇIKTI

Türkü sokak üzerinde bulunan çarşıdan alışveriş yapan bir çevre sakini  tezgahların kaldırılması kararına, “aradığınız her şeyi bulabiliyorsunuz. Hesaplı da. Manavları da tanıyoruz” dedi.  Çarşıyı temiz olduğu için tercih ettiğini söyleyen bir kişi de " Niçin kaldırılır ki?" diye konuştu.

EÇ (MK) (FOTOĞRAF)

......//KUTU//....

BELEDİYE: YOL VE YEŞİL ALAN İÇİNDE

Üsküdar Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün  11.10.2013 tarih ve 2585 sayılı yazısında tezgahların kaldırılması kararıyla ilgili  olarak şu ifadeler yer alıyor:

"19.09.2006 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Üsküdar Meydanı ve Yakın Çevresi Uygulama ve İmar Planında 09.06.2006 tasdik tarihli ve 1/100 ölçekli Üsküdar Merkez Bölgesi uygulama İmar Planında yol ve yeşil alanda kalmakta olan yerlere Tebliğ edilmesi istenmiş olup 21.10.2013 tarihinde ilgililerine gerekli tebligatların yapıldığı Zabıta Müdürlüğü’nün 24.10.2013 tarih ve 970 sayılı yazısı ile tezgâhların kaldırılması işleminin ileri bir tarihe ertelendiği;

09.05.2014 tarihinde ilgililerine 26.05.2014 tarihine kadar tezgâhlarını boşaltmaları yönünde tebligat yapılarak konu hakkında ilgili birimlerle gerekli yazışmalar yapılmış olup 26.05.2014 tarihinde tezgâhlar kaldırılacaktır."