Cengiz ÇOBAN / İSTANBUL, () Üsküdar’da istinat duvarının çöktüğü alana gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen açıklamalarda bulundu. Türkmen’e bazı mahalle sakinleri tepki gösterdi. Hilmi Türkmen, “Burada birkaç gündür ufak tefek hareketlenme oluyordu. Son zamanlarda iklim değişikliği dolaysıyla ciddi yağmur aldı Üsküdar’ımız. Zannederim bu yağmur sularının oluşturduğu toprak altındaki boşalmadan kaynaklanıyor” dedi.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, istinat duvarının çöktüğü Çavuşdere Caddesi'ne gelerek açıklamalarda bulundu.
“ACİLEN ÖNLEM ALMIŞTIK ZATEN”
Türkmen, “Çavuşdere dediğimiz bu bölgede yeni hizmet binası inşaatı devam ediyor. Son günlerde isnat duvarında bir hareketlenme tespit ettik. Biz bunla ilgili önlemlerimizi acilen almıştık zaten. Bu gece istinat duvarında saat 04.30 sırasında patlama oldu. Kısmi bir çökme ve ardından toprak kayması meydana geldi. Hamdolsun ki herhangi bir can ve mal kaybı yok” dedi.
“KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”
İnşaatın arka tarafındaki gecekonduların zarar gördüğünü belirten Türkmen, “Onları da zaten tahliye etmiştik. Hemen derhal gerekli önlemleri de aldık. İnşaatımızın ana binasında herhangi bir sıkıntı yok. İnşaat devam edecek. Gerekli tedbirleri aldık. Yanı başında birkaç binayı da boşalttık. Kimseyi de mağdur etmeyeceğiz. Gerek kısa gerek uzun vadede komşularımızın zararı varsa telafi edeceğiz. Biz zaten olay başlamadan önce alandaydık. Bu gece buradaydık. Arkadaşlarımız tüm ekibimiz ve diğer emniyet mensuplarımız itfaiyeden de arkadaşlar geldi. Tabi, ufak tefek bir sıkıntı olsa da şükürler olsun ki hiçbir sıkıntı olmadı. Yaralı ya da başka zararı olan hiçbir vatandaşımız yoktur. Şükürler olsun bu güzel dönüşüm projemiz, Çavuşdere hizmet binamızı inşallah hızlı bir şekilde tamamlayıp hizmete sokacağız” diye konuştu.
“BİRDEN PATLAYACAĞINI BEKLEMİYORDUK”
“Burada birkaç gündür ufak tefek hareketlenme oluyordu” diyen Hilmi Türkmen, “Gerekli önlemleri aldık. Arkadaki gecekondularda oturan vatandaşlarımızı tahliye etmiş olduk. Hazırlıklıydık o anlamda ama birden patlayacağını doğrusu beklemiyorduk. Çökmenin ciddi bir sebebi de yok. Ani bir hareketlenme. Son zamanlarda iklim değişikliği dolaysıyla ciddi yağmur aldı Üsküdar’ımız. Zannederim bu yağmur sularının oluşturduğu toprak altındaki boşalmadan kaynaklanıyor. Yoksa teknik anlamda inşaatımızın projesinden kaynaklanan problem yok. Vatandaşlardan bu yönde şikayet olmadı. Biz tespit ettik. Zaten çok yakın binalar yok. Birkaç tane gece kondu vardı onları boşaltmış olduk. Diğer binaları da tedbiren boşaltmış olduk” ifadelerini kullandı.
MAHALLE SAKİNLERİNDEN TEPKİ
Bu arada bazı mahalle sakinleri Türkmen’e tepki gösterdi. Özgür Cihan Akkurt adlı mahalle sakini , “Bir anda bir ses geldi ev yıkıldı. Gecekonduydu. Bir hafta önce gitti yetkileri uyardık. 'Sabaha kadar deliyorlar burayı. Can güvenliğimiz yok' dedik, Hilmi başkan bizi kovdu gönderdi. Bizi kimse uyarmadı, tahliye olmadı. 3 tane gece kondu yıkıldı. Bir tane itfaiye gelmedi. Burada insan var mı yok mu?” diye konuştu.
(FOTOĞRAFLI)