UŞAK’ta 26 sivil toplum kuruluşu yaptıkları ortak basın açıklamasında Türkiye’deki siyasi ve toplumsal iradenin planlı bir saldırıya uğradığını, İslam düşmanlarının Müslümanlar arasına fitne sokmaya çalıştığını öne sürdü.
Uşak Grand Uzcan Otel’de düzenlenen toplantıya Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Uşak Şube Başkanı Nuri Arslan, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Muhterem Balta ve diğer STK temsilcileri katıldı. STK’lar adına açıklama yapan MÜSİAD Başkanı Nuri Arslan, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara müsaade etmeyeceklerini, amaçlarının her hangi bir grubu karalamak ve aklamak olmadığını ifade etti. İslam düşmanlarının Müslümanlar arasına sokmaya çalıştığı fitneye alet olmayacaklarını belirten Arslan, şöyle konuştu:
"Çözüm sürecinin başlamasıyla şehit cenazelerinin gelmemesi, siyasi istikrar ve ekonomik istikrara kavuşulması, devlet ve millet kucaklaşmasının yeniden sağlandığı bir zamanda özgüvenin kazanıldığı Türkiye’de, mevcut siyasi ve toplumsal irade hem dışarıdan hemde içeriden sinsi ve planlı bir saldırıyla karşı karşıyadır. İslam düşmanlarının Müslümanlar arasına sokmaya çalıştığı fitneye alet olmayacağız. Bu gün olduğu gibi 28 Şubat’ta ve şimdi Mısır ve Bangladeş’te illegal yollarla halkın oyuna ipotek konduğunu görmekteyiz. Ülkemizde bu oyunun oynanmasına müsaade etmeyeceğiz. Sandıkla gelen sandıkla gider."