Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - UŞAK'ta, çeşitli sendikalar ile bazı siyasi partilerin üyeleri, Soma'da madencilerin iş kazasında yaşamlarını yitirmesine tepki gösterdi, protesto etti.
Eğitim- Sen Uşak Şubesi tarafından düzenlenen CHP, ÖDP, EMEP ve Atatürkçü Düşünce Derneği ve bazı sendikaların üyelerinin katıldığı eylemde, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası protesto edildi. Belediye Meydanı'nda toplanan yüzlerini karaya boyalı yaklaşık bin kişilik grup, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na, afiş ve dövizler ile hükümet alehine atılan sloganlar eşliğinde yürüdü. Anıt önünde ölenler anısına 1 dakika saygı duruşunda bulunuldu.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim- Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, olayın kaza değil açık bir iş cinayeti olduğunu söyledi. 12 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde iş cinayetlerinde 12 bini aşkın işçinin yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Yavaş, "Soma'da yaşanan katliam bugüne kadar yaşanan iş cinayetlerinin en acı halkası olmuştur. Soma'da meydana gelen katliamın sorumlusu güvencesiz çalıştırmayı yaygınlaştıran, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri almayı maliyet unsuru olarak gören patronlar ve AKP hükümetidir. Göz göre göre yaşanan bu katliamın bütün sorumlularının hesap vermesini talep ediyoruz" dedi.
Grup yapılan basın açıklamasının ardından sesizce dağıldı.

YK(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)