UŞAK Belediyesi hizmet binası önünde toplanan KESK, Türk-İş, Hak-İş, Eğitim-Sen, Şeker-İş sendikaları ile CHP, ÖDP, İşçi Partisi ve EMEP'in de aralarında bulunduğu siyasi partilerin temsilcileri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüdü.
Uşak'ta ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar atarak, Atatürk Anıtı'na yürüyen yaklaşık 800 kişilik grup, Cumhuriyet Meydanı'nda İşçi Bayramı'nı kutladı. İşçi Bayramına katılan kortejdekiler tek tek üst aramasından geçirilerek alana alındı. Miting öncesi polis barikatına gelen Eğitim - Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, Emniyet Müdür Yardımcısı İrfan Demirel ile birbirlerine çiçek verdi. Mitingde gruplar adına konuşan Eğitim - Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, "Bizler insanca ve onurlu yaşamak istiyoruz. Bu yüzden taşeron çalıştırmayla, özel istihdam büroları ile sözleşmeli personel uygulamalarıyla köle olmaya direniyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından, sendika, meslek grupları ve siyasi parti üyeleri, çalınan müzik eşliğinde halaylar çekerek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. Grup olaysız dağıldı.

YK (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)