UŞAK Gençlik Muhalefeti üyeleri, 2011 yılındaki eylem sırasında duvara 'Tek Yol Devrim' yazdığı ve örgüt üyesi olduğu iddiasıyla çarptırıldığı 22 aylık cezası onanan ve geçen hafta tutuklanarak cezaevine konulan Neşvan Şık ve diğer tutuklu arkadaşlarının serbest bırakılması için eylem yaptı. Eyleme, Neşvan Şık’ın annesi Deniz Şık da katıldı.
Ellerinde Uşak Gençlik Muhalefeti flamalarıyla Belediye Meydanı’nda toplanan 500 kişilik grup, 'Bu pisliği devrim temizler', 'Fikirler tutsak edilemez', 'Süleyman Aslan’ın para kutusu' pankartları açıp, hükümet aleyhine slogan attı. Gruba, İzmir, Manisa, Denizli, Bolu, Sakarya, Ankara, Afyonkarahisar, Eskişehir, Muğla ve Balıkesir'den gelen Gençlik Muhalefeti üyeleri de destek verdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na yürüyen grup burada saygı duruşunda bulundu. Grup adına yapılan açıklamada, “Arkadaşımız Neşvan Şık’a, örgüt propagandasından verilen 22 aylık ceza Yargıtay tarafından onandı. Arkadaşımız geçen hafta tutuklanarak Uşak Ceza ve İnfaz Kurumu’na gönderildi. AKP- cemaat ittifakının çatırdadığı bu yolsuzluk düzeninin lime lime döküldüğü bu dönemde yolsuzlukla mücadele etmekten kaçınan muktedirler, hiçbir suçu olmayan devrimci gençleri tutuklamaya, baskılarla sindirmeye çalışıyor" denildi.
Eyleme katılan Neşvan Şık’ın annesi Deniz Şık, “Basit bir yazı yazdı diye oğlumu cezaevine gönderdiler. Sadece benim oğlum adına değil, bütün öğrenciler ve anneler adına burada konuşuyorum. Lütfen tutuklu olan bütün öğrencileri serbest bırakın. Burada bir tane Neşvan yok, birçok Neşvan var. Hepsi evladım gibi. Hepsi benim canlarım. Hepsine çok teşekkür ediyorum Uşak’a geldikleri için” dedi.
Neşvan Şık, iki yıl önce bir düğün salonunun duvarına 'Tek Yol Devrim' yazdığı gerekçesiyle, Devrimci Yol üyesi olmak, örgüt propagandası yapmak ve kamu malına zarar vermek suçlarından yargılandığı İzmir Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 1 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmış. Cezanın Yargıtay tarafından da onanması üzerine Şık, geçen hafta tutuklanıp, cezaevine konulmuştu.