Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, () - UŞAK’ta, Gezi eylemlerinde gaz kapsülü ile başından vurulan Berkin Elvan’ın, 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmesi nedeniyle protestolar bugün de devam etti.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan CHP, ÖDP, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Eğitim-Sen üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, ellerinde tepkilerini dile getiren dövizlerle ve Berkin Elvan fotoğrafları ile protesto gösterisi yaptı. Berkin Elvan’ı sonsuzluğa uğurladıklarını belirten, onu öldürenlerin peşini asla bırakmayacaklarına söz veren grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti hükümeti aleyhine sloganlar attı. Protesto gösterisine CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da destek verdi. Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, "Gezi sürecinden itibaren başbakan, giderek sertleşen üslubu üzerinden toplumu her fırsatta germeye, kamplaştırmaya ve birbirine düşman etmeye çalışmıştır. Berkin Elvan’ın katili, sadece onu hedef alarak gaz bombası atan polisler değil, Gezi direnişi sırasında, 'Talimatı ben verdim, kahraman polisimiz destan yazdı' sözleriyle zulme direnen halklara karşı bütün nefretini kusan, ağzını her açtığında nefret suçu işleyen, halk düşmanlarına, faşist çetelere ve tetikçilere destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Berkin Elvan, tıpkı Gezi direnişi sürecinde polis saldırısı ile hayatını kaybedenler gibi, tamamen siyasi iktidarın sorumlusu olduğu devlet terörünün kurbanı olmuştur" dedi.
Yavaş, Uşak’ta tüm demokratik kitle örgütlerinin Elvan Ailesi’nin acısını paylaştığını, Berkin’i öldürenler başta olmak üzere talimat verdiğini kabul eden Başbakan dahil bütün sorumlular halka hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacakları konusunda söz verdiklerini vurguladı.
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise, Berkin Elvan’ın kaybının çok acı bir olay olduğunu söyledi. Yılmaz, "Tüm Türkiye bu çocuğumuza sahip çıktı. Uşak Üniversitesi’nde de bir grup öğrencimiz anma gösterisi yapmadan özel güvenlik görevlileri tarafından kelepçelenmiş, gözaltına alınmaya çalışılmış. Özel güvenlik görevlilerinin gözaltına alma yetkisi yok. Bu Tayyip’in gezdiği her yerde gayrimeşru ve yasadışı önleme gözaltıların artık bütün birimlere yansıdığını gösteriyor. Ama Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olması yolunda mücadelemize devam edeceğiz. Gayrimeşru ve hukuk dışı yapılan her konuda biz tavrımızı göstereceğiz. Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti hırsızlık ve yolsuzluğun bu kadar ayyuka çıktığı bir dönemde insanları ve halkı baskıyla hakaretler ederek susturmaya çalışıyorlar. Ama Tayyip Erdoğan’ın üzerini artık halkımız çizmiştir" diye konuştu. Grup, anıt önünde kısa süreli oturma eyleminin ardından olaysız dağıldı.

YK (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)