UŞAK'ta, CHP Genel Merkezi'nin Uşak Belediye Başkanı bağımsız Ali Erdoğan ile adaylık konusunda temasa geçtiği söylentisi partide gerginliğe yol açtı. CHP Uşak Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Dalyan Özdemir adaylıktan çekildiğini açıklarken bir çok partili de Erdoğan'ın adaylığının kesinleşmesi halinde istifa edeceği öğrenildi.

CHP Genel Merkezi'nin Uşak Belediye başkanlığı adaylığı için Bağımsız Bağımsız Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'la görüştüğü iddiaları CHP il, ilçe yönetimi ve Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın tepkisini çekti. Genel Merkezinin bu tavrı Uşak'ta istifaları da beraberinde getirdi. CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen'in adayın Ali Erdoğan olması durumda görevinden istifa edeceği öğrenilirken, CHP Uşak Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Dalyan Özdemir ise aday adaylığından çekildiğini açıkladı. CHP üyeliğinin devam ettiğini ancak aday adaylığından çekildiğini ifade eden Dr. Dalyan Özdemir, "CHP'nin merkez sağa açılmasını destekleyen birisiyim ancak Uşak'ın mevcut belediye başkanı Ali Erdoğan'ın CHP'den adaylığından çok büyük rahatsızlık duydum. CHP çok tehlikeli sulara açılıyor. CHP'nin cemaatle ilgili bir açılımına ve böyle bir siyaset tarzına inanmıyorum. Benim için aday adaylığı süreci bitmiştir" dedi.

OTOBÜSLERLE ANKARA'YA GİDECEKLER

CHP Uşak İl Teşkilatı'nda gün içerisinde ardı ardına toplanan partililer Ali Erdoğan'ın CHP'den aday gösterileceği iddiasına tepki gösterdi. Çok sayıda partili sabah 05.00'te Atatürk Spor Salonu önünde toplanarak otobüslerle Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'la birlikte Ankara'ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Uşak'ın bağımsız belediye başkanı Ali Erdoğan'ın partiden aday gösterilmemesini talep edecek. Partililerin olumsuz cevap aldıkları takdirde toplu olarak istifa edecekleri öğrenilirken, CHP Uşak'ta diğer aday adayları Ali Karaoba, Ali Ercan ve Selçuk Akar, Ali Erdoğan CHP'den aday olamaz. Ankara'ya gidiyoruz. Ücretsiz otobüsler 20 Aralık Cuma saat 05.00'te hareket edecektir' mesajları gönderdi.

ALİ ERDOĞAN'LA İLGİLİ RESMİ BİRŞEY YOK

CHP Uşak'ta yaşanan gerginlikle ilgili açıklama yapan Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, "Şu anda Uşak'ın mevcut belediye başkanı Ali Erdoğan ilgili olarak resmi bir belge, bir müracaat veya bir üyelik söz konusu değil. Uşak'ta yaşanan gerginlik Ali Erdoğan'ın atanabileceğinden kaynaklıdır. Partimizde halen aday belirleme süreci devam etmektedir. Ben partinin il başkanı olarak bu süreci doğru olarak yönetmeye çalışıyorum. Merkez ilçe başkanı Filiz Bilen'in sözlü olarak istifası doğrudur ama yazılı müracaatı olmamıştır. Dr. Dalyan Özdemir ise aday adaylığından çekilmiştir" diye konuştu.