Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, () - KURTULUŞ Savaşı'nda kağnılarla İnebolu'dan Ankara'ya cephane taşımak için kullanılan tarihi İstiklal Yolu'nu canlandırmak için Kastamonu'ya giden Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Uşak Şubesi üyesi 11 dağcı, 95 kilometrelik Atatürk ve İstiklal Yolu yürüyüşünde Türk Bayrağı açtı.
Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Uşak Şube Başkanı Rafet Gezer öncülüğünde 11 dağcı, 95 kilometre uzunluğundaki parkuru başarı ile tamamladı. İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü etkinlikleri kapsamında İnebolu'dan başlayıp Kastamonu'da sona eren 95 kilometre uzunluğundaki yürüyüşe katılan Uşaklı dağcılar adına açıklama yapan Rafet Gezer şöyle dedi:
"Bu yıl 8'incisi düzenlenen Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü'ne Uşak'tan 11 dağcı katıldık. Türkiye'nin dört bir yanından İnebolu'da bir araya gelen yaklaşık 200 kişi, 95 kilometrelik zorlu Atatürk ve İstiklal Yolu yürüyüşüne katıldı. 4 gün süren yürüyüş Kastamonu'da son buldu. Yürüyüşçüler, Kastamonu'da Kışla Parkı önünde Türk bayraklarıyla ve Atatürk posterleriyle karşılandı."
Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü'ne katıldıkları için mutlu olduklarını vurgulayan Gezer, yürüyüş sırasında zaman zaman şiddetli yağışa maruz kalmalarına karşın Uşak'ı başarıyla temsil ettiklerini dile getirdi. Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Uşak Şubesi olarak diğer illerdeki dağcıları Uşak'a davet ettiklerini belirten Gezer, diğer illerdeki etkinliklere katılarak Uşak'ın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttıklarını vurguladı.
FOTOĞRAFLI