Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - UŞAK'ın yöresel ve geleneksel tadı tarhana çorbası, belediye tarafından hazırlanacak proje kapsamında markalaşıp vitrine çıkacak. Uşak tarhanası için proje hazırlığı içinde olduklarını belirten Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, "Belediye olarak uygulayacağımız proje kapsamında öncelikle tarhananın standardı oluşturulacak. Ticari anlamda değeri artacak ve evlere ekonomik katkı sağlayacak" dedi.
Türkiye'de tarhana denildiğinde akla ilk olarak Uşak'ın geldiğini dile getiren Başkan Cahan, ülkede marka olan Adana kebabı ve Gaziantep baklavası gibi Uşak'ın da tarhana ile öne çıkacağını ifade etti. Başkan Cahan, "Yiyecekleri ile anılan illerin arasında Uşak'ın da katılması için ciddi bir çalışma içine girdik. 'Marka Kent Uşak' hedefinde tarihi Uşak halısı başta olmak üzere Uşak tarhanasının da yerini alması gerekiyor. Uşak tarhanasının markalaşarak hak ettiği noktaya gelmesi bizler için çok önemlidir. Markalaşmak adına şu anda bir yol haritası çiziyoruz. Markalaşma konusunda çok kapsamlı bir projelendirme aşamasındayız" diye konuştu. Uşak tarhanasının dillere destan tadı, kente özgü yapımı ve hastalıklara şifa verdiğinin aşikar olduğuna değinen Cahan, şunları kaydetti:
"Türkiye'nin çeşitli illerinde tarhana yapılsa da ilimize gelen herkes tarhanamızın farkını anlamaktadır. Farklı illerden gelen yurttaşlarımız tarhanamızı kente geldiğinde alışverişlerinde baş sıralara koymaktadır. Kendine özel formülü ile evlerimizde üretilen tarhanamıza kayıtsız kalmamız söz konusu olamaz. 'Marka Kent Uşak' hedefinde markalaşacak değerlere gereksinim var. Tarhanamız da bunlardan birisidir. Uygulayacağımız proje kapsamında tarhananın sadece evlerimizde kendimize yaptığımız bir yiyecek olmaktan çıkararak markalaştırmak için standart oluşturacağız. Tarhanayı sadece evlerde kendimiz için değil, ekonomik katkı sağlayacak bir ürün haline getireceğiz. Evlerde yapılan tarhana ailelerimize maddi katkı sağlayacağı gibi Türkiye'nin neresine gidersek gidelim Uşak denildiğinde tarhana akla gelecek."

FOTOĞRAFLI