MANİSA Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi Manisalı ev kadınlarını iş sahibi yaptı. Her ay 7 gün boyunca Belediye Kültür Merkezi’nde Hanımeli Pazarı açan Manisalı 41 ev kadını, ürettikleri ürünleri satarak ev bütçesine katkı sağlamaya başladı.
Manisa Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından açılan Hanımeli Pazarı üreten ancak satacak yer bulamayan kadınların derdine çare oldu. Manisa Belediyesi tarafından Belediye Kültür Merkezi’nde kadınlara yer tahsis edildi. Her ay 7 gün boyunca Hanımeli Pazarı’nı açan kadınlar, evlerine para götürmenin mutluluğunu yaşadı. Pazar sorumlusu Neslihan Özhan, kadınlar tarafından üretilen el emeği ürünlerin pazarlanmasında büyük bir sıkıntı çektiklerini ancak Hanımeli Pazarı ile sıkıntılarını aştıklarını dile getirdi. Özhan, "41 ev hanımı ürettiği ürünü burada satabiliyor. Bu sosyal sorumluluk projesi evine katkı sağlamak isteyen ve üreten kadınları evden çıkardı. Kuru gıda, organik ürün ve el işi ürünlerini burada satabiliyoruz" dedi.
Ev kadınlarının pazara girmek için sıra beklediğini kaydeden Özhan, ilginin büyük olduğunu dile getirdi. Her yaştan kadının ürünlerini sattığı pazarda Sevil Uyanık’a yardım eden engelli oğlu Cengiz Uyanık da takı tasarımını öğrenerek pazarda stant açtı. 17 yaşındaki engelli genç, hastalığından dolayı okulu bırakmak zorunda kaldığını, yaptığı takıları satarak ailesine yardım ettiğini anlattı. Anne Sevil Uyanık da başka gelirlerinin olmadığını belirterek pazarda ürün satarak geçindiklerini bildirdi.