Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), () - TÜRK futbolunda 'Kralların hocası' olarak bilinen ve dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren teknik direktör Ekrem Karaberberoğlu, son yolculuğuna uğurlandı. Karaberberoğlu'nun cenazesine sadece eski milli futbolcu ve bağımsız milletvekili Hakan Şükür katıldı.
Adapazarı'nda oturan ve aralarında Hakan Şükür, Oğuz Çetin, Aykut Kocaman'ın da bulunduğu birçok ünlü futbolcuyu yetiştiren 87 yaşındaki Ekrem Karaberberoğlu, iki gün önce aniden rahatsızlandı. Karaberberoğlu, kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampusu'nde kurtarılamadı.
Ekrem Karaberberoğlu'nun cenazesi bugün öğle saatlerinde Adapazarı kent merkezindeki Yenicami'ye getirildi. Cenazeye Sakarya Valisi Mustafa Büyük, eski milli futbolcu ve milletvekili Hakan Şükür, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ilçe belediye başkanları ve spor camiasından bazı isimler  katıldı. Karaberberoğlu'nun cenazesi, kılınan cenaze namazı ardından 2010 yılında Kardemir Karabükspor'u çalıştırırlerken vefat eden oğlu Esat Karaberberoğlu'nun Emirsultan Mezarlığı'ndaki kabrinin yanına defnedildi.
Cenazeye katılan eski milli futbolcu Hakan Şükür, "Sadece mesleki olarak değil hayatta çok sey öğrendigimiz birisiydi. Allah, geride kalanlara sabır versin. Hepimizin bir gün musalla taşına gideceğimizi düsündüğümüzde biraz da ibretlik vermesi lazım. Allah geride kalanlara sabırlar versin" dedi.
Cenazeye Ekrem Karaberberoğlu'nun yetistirdiği ünlü futbolculardan Oğuz Çetin, Aykut Kocaman, Yılmaz Vural gibi isimler çelenk gönderdi.

ZT,AG(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)