İSTANBUL, () Uzun zamandan beri diyabet başta olmak üzere kronik hastalıklarla mücadele eden Kemal Özkan, önceki gece Zekeriyaköy'deki evinde yaşamını yitirdi. "Ünlülerin sünnetçisi" olarak tanınan Kemal Özkan, 80 yaşındaydı. Özkan'ın cenazesi, çarşamba günü Levent Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

130 BİN KİŞİYİ SÜNNET ETTİ
1960'lı yılların sonuna doğru Levent'te kurduğu sağlık evinde sünnet operasyonunu lokal anestezi ve sütur uygulamalarıyla tıbbi bir ameliyat haline getiren Kemal Özkan, 1976 yılında 4. Levent'te "Kemal Özkan Sünnet Sarayı"nı açarak sünnete ayrı bir boyut katmıştı. Özkan, çocukları sünnete hazırlayan ve korkularını ortadan kaldıran yöntemleriyle büyük ün kazanmıştı.
Meslek hayatı boyunca 130 binden fazla sünnet yaparak dünya çapında ün kazanan Kemal Özkan, Türkiye'nin neredeyse tüm ünlü ailelerinin sünnetçisi olarak tanınıyordu. Hayırsever kişiliğiyle de ön plana çıkan Kemal Özkan'ın yaptığı sünnetlerin neredeyse yarısı maddi imkanı olmayan ailelerin çocukları için yapılan ücretsiz sünnet şölenlerinde gerçekleşmişti. Discovery Channel ve ZDF gibi uluslararası yayın kuruluşlarının hakkında belgeseller hazırladığı Kemal Özkan, evli ve iki çocuk babasıydı.
(BB)