MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yılın bir bölümünü geçiren sanat, spor, iş ve siyaset dünyasından isimler, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) tarafından Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen gecede biraraya geldi. BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, ünlü isimlerin katıldığı sohbet toplantılarından güzel fikirler çıktığını belirtti.
Bodrum Ticaret Odası, sanat, spor, sinema, siyaset ve iş dünyasından yılın belirli bir bölümünü Bodrum'da geçiren ünlü isimleri Trafo Bodrum'da düzenlenen yemekle bir araya getirdi. Geceye, Trabzonspor Eski Başkanı Sadri Şener, eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, tiyatro, dizi ve sinema oyuncuları, Mehmet Aslantuğ, Ceyda Düvenci, Ozan Güven, Erdal Özyağcılar, Güzin Özyağcılar, Gülriz Sururi, eski bakanlardan İmren Aykut, Şinasi Altıner, eski Bodrum Kaymakamı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunan İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı ve Baskın Oran'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon da geceye katıldı.
BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, ünlü isimleri bir araya getirdiklerini belirterek, "Bu sohbet toplantılarından güzel fikirler çıkıyor. Bodrum'a onlar uzaktan bakabiliyorlar. Bizler sürekli yaşadığımız için her ayrıntıyı göremiyoruz. Onların görüp bizlere söylediği ayrıntı, gözden kaçan bir şey olabiliyor. Örneğin Mandalin yağının çıkarılması fikri bu sohbet toplantılarında ortaya çıktı" dedi.
GÜNEY EGE'Yİ ANLATACAK
Yılın büyük bölümünü Bodrum'un Bitez Mahallesi'nde geçiren oyuncu Mehmet Aslantuğ, "Bodrum, Marmaris, Kuşadası gibi artık kentleşmiş yerlere göre hala yöresel ve karakteristik özelliğini koruyan bir yöremiz. Umarım belde belediyelerin tasfiyesiyle bu yapılaşmada muhtemel tehlikeyi de bertaraf eder. Bölgenin marka değeri olarak devam edebilmesi için radikal kararlara ihtiyacı var. Belediye Başkanı da Ticaret Odası Başkanı da yeni fikirlerle Bodrum'un 10 yıldır ileriye taşınan karakteristik yapısına, sahili ve mandalina bahçelerini koruyarak destek veriyor. 1.5 milyonluk bir kent olmanın kimseye faydası yok. Kar anlayışı revize edilmediği taktirde gezegen sıkıntıda. İştah ve şehvete kapılarak, büyük rantlar peşinde koşarken başka değerleri kaybediyoruz. Buna dikkat etmeliyiz. Yarımadanın güneyinde yaşamayı tercih ediyorum. Yalıkavak ya da Göltürkbükü ile bağlantım olmadı. Türkiye'nin yeterince büyük illeri var, Bodrum da onlardan biri olmasın" dedi.
Aslantuğ, 10 yıldır yılın büyük bir bölümünü Bodrum'da geçirdiğini söyleyerek yeni projesiyle ilgili bilgi verdi. Milas'ın dağ köylerini de kapsayan Güney Ege'ye ait bir dram projesi bulunduğunu söyleyen Aslantuğ, "İstanbul öyküleri nedeniyle gerçekleştiremedik ama önümüzdeki süreçte bu projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz" dedi.
CEYDA DÜVENCİ BODRUM'DA 'EV'LENECEK
20 yıldır yaz aylarını Bodrum'da geçirdiğini belirten oyuncu ve sunucu Ceyda Düvenci, "Her yaz Bodrum'dayım. Bodrum'u çok seviyorum. Her sene daha da yenilenmesi, tüm sosyal tesislerin güzelleşmesini görmek benim için çok keyif verici. Bodrum istediğinizde çok huzurlu ve sesiz bir tatil beldesi olabilirken, keyif veren birçok konseri de izleyebileceğiniz bir yer. Kışın yoğunluğunda atladığım her şeyi 3 ay içerisinde Bodrum'da yakalayabiliyorum. Çok sevdiğim sanatçı arkadaşlarımızı canlı dinleme şansına sahip oluyorum. İki gün kendimi yaşarken, 2 gün çok çok eğlenebiliyorum. Bu nedenle yakın zamanda bir ev alarak Bodrum'a da taşınmayı düşünüyorum" dedi. Düvenci, yeni sezonda ise TRT ekranlarında olacağını belirtti.
"BODRUM KÜÇÜK İSTANBUL OLDU"
İlk kez bu etkinliğe katıldığını belirten Ozan Güven, "Yaz aylarının büyük bir bölümünü ben de Bodrum'da geçiriyorum ve müdavimlerinden biriyim. O yüzden de Bodrum için eğer yapılacak bir şey varsa ben de her zaman hazırım. Bodrum her sene gelişiyor, artık daha fazla yapılanmaması için elimizden ne geliyorsa yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Çok kalabalık geliyor, aslında küçük İstanbul gibi oldu Bodrum. Ama yine de buranın rüzgarı, denizi, doğası hiçbir yere değişilmez benim için" dedi. Yeni projelerini soran gazetecilere, "Bodrum'u Güzelleştirme Derneği'nde çalışmaya başlayacağım" diyerek espri yapan, Güven, "Şimdilik bir şey yok. Bir tane sinema filmi çektik gelecek yıl bir şey yapmayı düşünmüyorum. Ama 2 Ekim'de filmimiz vizyona girecek onu heyecanla bekliyoruz" dedi.
Eski futbol hakemi ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, "Bodrum'un şanssızlığı hükümetin yanında olmaması. O şanssızlığı var ama çalışıyorlar sağ olsunlar. Ama büyükşehir olup bütün yarımadanın tek belediye olması, hizmet için kötü oldu. Dünyada gezmediğim yer kalmadı. Bodrum kendi kategorisinde harika bir yer. Yanlış fiyat politikaları uygulanıyor. Yani bu adam bir daha gelmeyecek nasıl olsa gidecek zihniyeti var. Denizlerimiz inanılmaz kirleniyor. 15 yıldır Bodrum'da yaşıyorum. Çevrede gördüğüm olumsuzlukları belediye yetkililerine bildiriyorum. Bodrum için sadece belediyeler değil Bodrum'da yaşayan vatandaşlar da elini taşın altına koymalı" dedi.
Ünlü isimlerin katıldığı etkinlik gece geç saatlere kadar sürdü.

FOTOĞRAFLI