ÇANAKKALE'de, yazlığında rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırılan Mandrake lakaplı ünlü sihirbaz Mehmet Ertuğrul Işınbark, 74 yaşında kalp yetmezliğinden yaşamını yitirdi.
Gelibolu İlçesi'ndeki yazlığında geçen 19 Mayıs günü rahatsızlanan ve Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mandrake lakaplı ünlü sihirbaz Mehmet Ertuğrul Işınbark, kalp yetmezliğinden bugün saat 06.00'da yaşamını yitirdi. Işınbark'ın yarın öğlende, İstanbul Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.

BG (AÖ/AAA)
 

---KUTU---
MEHMET ERTUĞRUL IŞINBARK, KİMDİR
24 Temmuz 1940 tarihinde İstanbul Fatih'te doğdu. İlkokuldayken seyrettiği bir sihirbazdan etkilenerek mesleğe adım attı. İllüzyon sanatının birçok inceliklerini ve sırlarını öğrenen Işınbak, bayram yerlerinde kurulan çadırlarda gösterileri yaptı. 1962 yılında organizatörü ismini 'Sihirbaz Mandrake' olarak değiştirdi. 1965 yılında Türkiye sihirbazlar şampiyonu seçildi. 1979 yılında bilgi ve becerisini paylaşmak, sihirbazlığa katkıda bulunmak amacıyla Türkiye´nin ilk ve tek illüzyon okulunu açtı.