İSTANBUL, ()  ÜNLÜ sanayici Ali Fatinoğlu, CHP'den Bakırköy Belediye Başkanlığı'na niçin aday adayı olduğunu açıkladı. Aday adaylığını yaklaşık 2000 kişinin üzerinde bir katılımla kamuoyuna duyurarak dikkatleri üzerine çeken,  "Amacımız sadece hizmet" sloganıyla yola çıkan Ali Fatinoğlu,  "Bakırköylüler de bunu hak ediyor" dedi. Doğup büyüdüğü Bakırköy'ün problemlerini çok iyi bildiğini belirten Fatinoğlu,  fabrikalarının bulunduğu Beylikdüzü’nde babası Abidin Nesimi’nin adını verdikleri bir meslek lisesi yaptırdıklarını, yeni fabrikalarının bulunduğu Elazığ’da da, Elazığspor’a sponsor olup takıma Sanica Boru Elazığspor adını verdiklerini söyledi. 
İŞ HAYATINDA BAŞARILI OLDUKTAN SONRA SİYASET KAÇINILMAZ OLDU
Ali Fatinoğlu, siyasete ilgisini şöyle anlattı:
“Siyaset, sosyal devletlerin olmazsa olmazı ve yaşamın bir parçası. İyi yetişip, iş dünyasında belirli bir noktaya gelenler, hayatları boyunca biriktirdikleri deneyimleri halkın hizmetine sunmalı. Hele siyaset size bir aile mirası olarak kaldıysa bu daha önemli.  Dedem Ermeni tehcirinde görev yapıp öldürülen meşhur Lice Kaymakamı Hüseyin Nesimi. ABD Başkanı her sene konuşmasında 10 kişiden bahseder, 10 kişiye teşekkür eder. Bu 10 kişiden birisi de dedem. Babam da idealist biriydi. Türk Dil Kurumu’nun kurucusu, dergi çıkararak, kitap yazarak halkını bilinçlendirmek için çok çabaladı. (Nazım Hikmet, Kemal Tahir arkadaşları. 11 kitabı vardır.) Hayatını doğru bildiği yolda harcadı. Demokrasiye çok inanan biriydi. Türkiye’nin çalkantılı yıllarında siyasi yazıları yüzünden defalarca mahkemelere gittiği ve hapis de yattığı için çocuklarının siyasete erken girmesini arzu etmiyordu. Biz ‘iyi eğitim alalım, okuyalım, iş, inanç ve itibar sahibi olalım’ diye çok uğraştı. Aile büyüklerimize verdiğimiz söz üzerine eğitim ve iş hayatında başarılı olduktan sonra siyaset benim için kaçınılmaz oldu." 
AMAÇ, ÇOCUKLARA BIRAKILACAK MİRASI YÜKSELTMEK DEĞİL 1998 yılına kadar siyasete girmeyi hiç düşünmediğini ancak başından geçen bir olayın belirleyici olduğunu anlatan Sanica Boru’nun iki ortağından biri olan Ali Fatinoğlu, bir iş görüşmesinde Avrupalı bir sanayicinin aynı zamanda belediye başkanı da olduğunu öğrenince çok şaşırdığını belirtti. Fatinoğlu, “ Bana ‘Madem ki bu kadar büyük iş sahibisin, iyi eğitim almışsın; peki yaşadığın yere ne yararın var? Gezip gördüğün ülkelerde hayran olduğun, gördüğün iyi şeyleri ülkene, doğup yaşadığın yere getirmek istemez misin?. Hayatının sonuna geldiğinde, sadece çocuklarına bırakacağın mirası büyütmek için çalıştığını anlayacaksın’ dedi. Onu dikkatli şekilde dinledim, son derece haklı olduğunu belirttim” diye konuştu.
  ÇOCUKLARIMIZIN DAHA YEŞİL ÇEVREDE BÜYÜMESİNİ İSTİYORUM
Ataköy’de büyüdüğünü, Bakırköy’ü yeşillikler içinde görmek istediğini kaydeden Fatinoğlu, “Ben Ataköy'de yeşillikler içinde büyüdüm. Mahallemde okudum, mahalle arkadaşlarımla top oynadım, denize girdim, ağaçların dallarından meyve yedim, bisiklete bindim. Bakırköy escort Halkevi'ne gidip, kitap okurduk, masa tenisi oynardık. Yazlık sinemalara giderdik. Akşamları ailelere sokak boyu yürürdü. Artık Ataköy plajı da yok. Ağaçlar yok olmuş. Meyve ağaçlarını tanımayan çocuklar var. Bunların hepsi yok oldu. Ben artık çocuklarımızın daha yeşil, daha temiz bir çevrede yaşamasını, toplumla iç içe olmasını istiyorum" dedi.
  “Aslında siyasetin hep içindeydim ama aktif değildim” diyen ve kendisini “Bakırköy aşığı’ olarak tanımlayan Fatinoğlu, 11 yıldır resmi görev almadan partisine hizmet ettiğini belirterek, “Şimdi sıra Bakırköy’de. Bakırköy'ü Türkiye'ye örnek olacak bir rol model haline getirmek istiyorum” dedi. (FOTOĞRAF)