İSTANBUL'A GÖTÜRÜLDÜ, MESLEĞİNİ YAPABİLECEK
Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde bu sabah uğradığı silahlı saldırıcı sonucu bacağından ve kolundan yaralanan Prof. Dr. Bingür Sönmez, Ankara'dan gelen Sağlık Bakanlığı'na ait uçak ambulansla İstanbul'a götürüldü.
Tedavisine İstanbul'da devam edileceği belirtilen Prof. Dr. Sönmez'in sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Dr. Haluk Kurt, "Endişe edilecek bir durum yok. Kurşun elini sıyırmış, ameliyat yapabilir. Hocamızın yanında Prof. Dr. Mehmet Kurtoğlu ve ekibi bulunuyor. Prof. Dr. Bingür Sönmez kendi isteği ile uçakla İstanbul'a gönderilecek. Herkese selam söylememizi istedi" dedi.
HUSUMET VARDI
Prof. Dr. Bingür Sönmez saat 16.30 sıralarında ambulansla Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden alınarak Kars Havaalanı'na götürüldü. Bu sırada gazetecilerin saldırıyla ilgili soru yağmuruna tuttuğu Prof. Dr. Sönmez önce "Kaza kurşunu" dedi. Prof. Dr. Sönmez bir gazetecinin 'Aranızda husumet var mıydı?' sorusuna "Evet" yanıtını vermekle yetindi.
Prof. Dr. Bingür Sönmez, ambulans uçağa alınacağı sırada bastıran yağmur nedeniyle bir süre ambulansta tutuldu. Saat 17.00 sıralarında ise ambulans uçağa alınarak, İstanbul'a götürüldü.