BİNGÜR SÖNMEZ: ALLAH KORUDU, ÇOK ŞÜKÜR İYİYİM
Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde 'Top Yolu' yürüyüşünü birlikte tamamlayan ve saldırı olayına tanıklık eden AKUT Lideri Bünyamin Akbulut, kendisine telefonla ulaşan muhabirine kalp cerrahı Prof. Dr. Bingör Sönmez'e yapılan müdahaleyle ilgili bilgi verdi. Herkese beklediği iyi haberi vermek istediğini söyleyen Bünyamin Akbulut, "Bingür hocamın sağlığı yerinde. Kurşunlar girip- çıkmış. Allah'a şükür hiçbir sorun yok" dedi.
Bünyamin Akbulut, daha sonra telefonu Prof. Dr. Bingür Sönmez'e uzattı. 'ya saldırı sonrası ilk açıklamayı yapan Prof. Dr. Bingür Sönmez, "Allah korudu. Çok şükür iyiyim. Sevenlerim merak etmesin. Sağlık durumum iyi. En kısa sürede görüşeceğiz" diye konuştu.
Öte yandan gözaltına alınan iki dönem Belediye Başkanlığı yapan İlhan Özbilen, başkan seçilmeden önce Sarıkamış Belediyesi'nde Zabıta Müdürü olarak görev yapmıştı.
VALİ: ESKİ BELEDİYE BAŞKANI VE SİLAH ELİMİZDE
Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ile birlikte Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne giden Vali Günay Özdemir, Prof. Dr. Bingür Sönmez'e "Geçmiş olsun" dedi. Prof. Dr. Bingür Sönmez'le kısa bir süre sohbet eden ve doktorlardan gelişmeler hakkında bilgi alan Vali Özdemir, bir gazetecinin, "Saldırıyı Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Sönmez gerçekleştirdiği yönünde bilgiler var. Neler söyleyecek siniz?" sorusunu söyle yanıtladı:
"Şu andaki bilgiler öyle. Eski belediye başkanının yaptığı yönünde ve ifadesi alınıyor. Şu anda silah ve silahı kullanan kişi elimizde. Herhangi bir sıkıntı yok."

FOTOĞRAFLI