Faik KAPTAN/İSTANBUL,() Hürriyet Aile İçi Şiddete Son Kampanyası’nın 10. Yıl Konseri’nde sahne alacak dört İtalyan sopranodan oluşan LE DIV4S grubu bugün THY’ye ait bir uçakla Düsseldorf aktarmalı olarak Miami’den İstanbul’a geldi.

Atatürk Havalimanı’nda saat 16.00’da TAV Primeclass tarafından karşılanan LE DIV4S üyeleri Denise, İsabella, Vittoria ve Sofia Dış Hatlar Terminali’nde bulunan Fatih Ergökmen Toplantı Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Türkiye’de ilk kez konser verecek olan LE DIV4S  grubu ünlü gazetecilerin isteği üzerine 'O Sole Mio' adlı ünlü Napoliten şarkıyı söylediler. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan grup üyeleri İtalya’da ünlü olan Soprano Leyla Gencer’i iyi tanıdıklarını belirterek şöyle konuştular:

"İstanbul’a ilk kez geliyoruz. Bu kadar önemli bir kampanya için burada olduğumuz için çok mutluyuz. Aile içi şiddet problemi aynı zamanda Türkiye’de değil İtalya’da ve dünyanın birçok ülkesinde yaşanıyor. Bunun için İstanbul’da konser vermekten çok mutluyuz. Daha önce Kanser Hastaneleri için de konser verdik. Sosyal sorumluluk çerçevesinde ise ilk kez Türkiye’de konser vereceğiz."

Grup üyeleri böyle bir teklif gelince ne hissettikleri konusundaki soruyu, "Özellikle kadına şiddet konusu için bir yardımımız dokunursa çok mutlu olacağız ve bundan da onur duyuyoruz" dediler.

Grup İstanbul ve Türkiye hakkında da, "Buranın tarihi sihirini ve güzelliğini görmeyi arzu ediyoruz" diye konuştular.

FK (FOTOĞRAFLI)