SAMSUN Ordokuz Mayıs Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenci, hükümetin evlenen öğrencilere yönelik uygulamayı düşündüğü kredi ve burs tasarıları, temsili toplu nikahla protesto etti.
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi Ondokuz Mayıs Üniversite öğrencisi bir grup Eğitim Fakültesi binası önünde ilginç bir protesto gösterisi yaptı. Öğrenciler hükümetin yeni evlenen gençlere 10 bin liraya kadar kredi verme, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun öğrencilere verdiği aylık 280 TL öğrenim kredisi ve yurt ücretlerini, üniversite okurken evlenen öğrencilerden geri almaması için yaptığı çalışmalarını protesto etmek için temsili nikah töreni düzenleyip düğün yaptı. Eylemde üniversite öğrencileri TGB Samsun Şube Başkanı Nazlı Çetin ve Yavuz Yeşilada nikah memuru kıyafeti giyen bir başka öğrenci tarafından evlendirildi. Şahitlerin huzurunda yapılan nikah sonrasında temsili nikah memuru gelin ve damata evlilik cüzdanı verdi ve 5 çocuk temennisinde bulundu. Ardından protesto eylemine katılan gelin, damat ve diğer öğrenciler halay çekti. Eylemin yapıldığı alanda balonlarla süslendi. İlginç eylemi çevredeki diğer öğrencilerde cep telefonlarının kameralarıyla görüntüledi.
Öte yandan Fen Edebiyat Fakültesi binası önünde toplanan bir grup öğrenci de 'kızlı erkekli horon oynuyoruz' yazılı pankart asıp kemençe eşliğinde horon oynadı. Fakülte binası duvarına yapıştırdıkları 'Kızlı erkekli OMÜ hatırası' afişi önünde fotoğraf çektirdi.